Elvenite är partner till QlikTech som säljer ett av världens bästa rapporteringsverktyg. Varje år sedan 2006 håller QlikTech en konferens för alla sina partners som kallas Qonnections. I år hölls den på vackra Bahamas, närmare bestämt på det gigantiska hotellkomplexet Atlantis Paradise Island.

qonnections1
I år representerades Elvenite av mig, vilket jag nu i efterhand inser blev ett rätt stort ansvar eftersom man på kort tid måste suga åt sig så mycket information som möjligt på. Samtidigt vill man ta in upplevelsen som en konferens av detta slag också bjuder på.
Det största intrycket jag har fått av denna resa är att QlikTech är ett företag att satsa på under många år framåt. Varför? Jo, därför att de inte sitter stilla i båten. Trots att de rent tekniskt är världsledande idag så kommer konkurrenterna förr eller senare att komma ikapp. Däremot satsar QlikTech hela tiden på hur de kan utveckla sin produkt och sina erbjudanden, både till kunderna, men också till sina partners. Partners är och kommer alltid att vara en nyckel för företagets framtid och QlikTech vill att deras partners ska växa med dem.
Framtidsvisioner
Temat för konferensen i år var nästa generation av QlikView. Vi fick en hel del förhandsdemonstrationer på det som kommer under året. Tyvärr får vi som var med inte avslöja något om det som kommer framöver men jag kan säga så mycket som att vi går en väldigt spännande framtid till mötes.
Under konferensen hölls det som brukligt väldigt många föredrag/seminarier om allehanda ting runt teknik, försäljning, partneraktivering, kundfokus, design osv. Jag fokuserade mest på teknikspåren eftersom det är inom det jag främst jobbar. Där var det lite varierande kvalitet på föredragen men på det hela taget var det väldigt bra och informativt.
Som sagt, QlikTech och QlikView är enligt min mening framtiden när det gäller rapportverktyg.
 
Qonnections2
Business Discovery
Vi pratar inte längre om Business Intelligence utan det är Business Discovery som gäller. Alltså att hitta och skapa värde för kunden, att aldrig luta sig tillbaka och tro att man är färdig. Jag skulle säga att alla som använder affärsanalys i någon form i sina företag idag bara har skrapat på ytan av vad som är möjligt att göra. Det finns mycket information som bara väntar på att bli upptäckt och QlikView är och kommer att vara det verktyg som ger oss och våra kunder bästa möjligheten att hitta det.
Avslutningsvis vill jag bara säga det att QlikTech vet hur man ordnar en konferens. Otroligt snyggt jobbat med allt från teknik, mässa, mat, underhållning, och transporter till och från flygplatsen. Dessutom fick jag förmånen att träffa väldigt många duktiga, trevliga och roliga partners och därmed utökat mitt nätverk. Genom att vara delaktig gör att vi som företag blir mer känt bland andra aktörer.
Till sist den stora frågan: Var det värt alla fyra resdygn för tre dagars konferens? Alla gånger! För mig var det första gången över Atlanten, och således första gången på Bahamas där resan i sig blev ett äventyr.
 
Fulla med ny inspiration jobbar vi vidare för att våra kunder ska få ta del av QlikViews otroliga värld.