julkort_2015_webbDe senaste åren har vi skippat julklappar till förmån för sociala initiativ i vår omvärld. I år är inget undantag. Däremot ska vi nu rikta vår insats lokalt och samtidigt engagera oss tillsammans. Och vi hoppas på att fler vill vara med!

Människor flyr krigsdrabbade länder och hamnar på flyktingboenden runtom i landet. Det här är människor som fått hela livet omkullkastat och sett saker som vi andra inte kan föreställa oss. Hur kan vi vara med och skapa bättre förutsättningar, åtminstone för en del av dem?
Vi tog kontakt med Refugees Welcome Karlstad för att ta reda på vad vi kunde bidra med. Genom ansvarig volontär för RWK på flyktingförläggningen Camp Graninge i Molkom fick vi en större inblick i hur många av de nyanlända människorna har det.
Det hela utmynnade i att vi, tillsammans med RKW, Graninge Fastigheter och kvinnor boende på förläggningen, ska skapa ett rum för i första hand kvinnorna på Camp Graninge. Där ska de få det sociala utrymme de behöver och är vana vid från sina hemkulturer, men i dagsläget saknar. Detta rum ska fungera som ett rum för skapande och kreativitet, men också som en daglig fristad och ett vardagsrum. Det är i första läget tänkt för kvinnorna på anläggningen, men tanken är att utvidga projektet för att även involvera och välkomna bygdens alla kvinnor och på så sätt skapa en plattform för integration och samverkan på flera nivåer. Vi ser framför oss att detta sker genom exempelvis hantverkarträffar, utbildningar eller pysselkvällar. Förhoppningen är också att bygga ut verksamheten med ett angränsande barnrum.
Elvenite kommer att bidra med pengar och engagemang för att göra detta möjligt.
Så, nu är vi alltså igång och behöver er hjälp! Är ni intresserade av att hjälpa till på något sätt så hör ni bara av er till oss! Nedan ser ni en lista på saker som vi inledningsvis kommer att söka sponsorer för.

  • Arbetsbänkar (helst höj- och sänkbara)
  • Arbetsbelysning
  • Symaskiner
  • Sytillbehör (saxar, måttband, nålar)
  • Målarfärg och målarverktyg
  • Tjocka mattor av orientalisk karaktär
  • Låsbara förvaringsskåp för material

Här hittar ni ett dokument med mer information kring projektet. Använd gärna det som underlag om ni vill hjälpa till att söka sponsorer.
Vi kommer självklart att hålla er uppdaterade kring detta projekt genom våra kanaler i sociala medier – håll utkik!


 

Öppettider support

Under julen är vår support öppen som vanligt, måndag-fredag 07.30-17.00.
Undantag gäller vid följande dagar, då vi har stängt: 24-25 dec, 31 dec, 1 och 6 jan.


 

Ha en riktigt fin jul nu och ta hand om varandra!