INTERSNACK GÖR VERKSAMHETEN
SMARTARE MED ELVENITE

Intersnack är en global snacksgigant med verksamhet i över 30 länder världen över. I Norden får vi oftast njuta av deras krispiga varumärken Estrella och Maarud. Företaget har haft en otrolig tillväxt och framgång under åren, men med expansion och förvärv kommer även en mängd olika IT-system och lösningar som blir komplexa att hantera i takt med att företaget växer. 

En gemensam lösning för alla olika bolag

För att skapa en lösning som kan förenkla, effektivisera och samordna alla bolagens olika affärsprocesser och system, startade Intersnack ett ambitiöst projekt där de identifierade alla värdeströmmars olika processer och behov. Resultatet blev en ”blue print” som fastställde den gemensamma leveransen per process, med fokus på behov, arbetssätt och lösningskrav.

Lösningen blev att samla alla operativa system i Infors produktportfölj, och under 2021 gick första bolaget framgångsrikt live. Genom att placera alla system och lösningar i en gemensam miljö minskar vi administrationen, vilket leder till högre kvalitet, färre fel, mindre dubbelarbete och en smidigare verksamhet. Dessutom frigörs tid för mer kreativa och innovativa arbetsuppgifter, som är kritiska för företagets långsiktiga framgång.

Chips

Uppdraget – Skapa en framtida BI arkitektur och lösning för Intersnack

Elvenite fick förtroendet att skapa en långsiktig lösning som täcker alla processers analys- och rapporteringsbehov för framtida implementering av alla bolag i koncernen, vilket innebär en mix av tusentals användare. Vi har bidragit med verksamhetskompetens, arkitektroller och utvecklarperspektiv i projektet som nu pågått under några år.

Vårt samarbete med Intersnack fortsätter att blomstra (10/10 i NPS – ett mått på kundnöjdhet), och vi arbetar nu med att utveckla deras processer och lösningar ytterligare. Under de kommande åren implementerar vi moderna molnlösningar från Amazon, Microsoft och Qlik i fler av deras bolag och länder, för att säkerställa att de kan fortsätta att expandera och driva innovation i ett globalt perspektiv.

Starkt partnerskap och samarbete

Vårt samarbete med Intersnack är ett tydligt exempel på vad som kan åstadkommas genom ett starkt partnerskap och engagemang för innovation och förbättring. Tillsammans har vi lagt grunden för en ljus framtid där företaget kan fortsätta att expandera, erbjuda högkvalitativa produkter till kunder över hela världen och skapa nya, spännande möjligheter för sina medarbetare.

NYHETER. INSIKTER. KÄRLEK.

Elvenite utses till Sveriges bästa arbetsplats

Elvenite utses till Sveriges bästa arbetsplats

Vi är Sveriges bästa arbetsplats! När Great Place To Work rankar Sveriges bästa arbetsplatser är vi vinnare i kategorin medelstora organisationer med 50-249 anställda. Great Place To Work genomför årligen världens största medarbetarundersökning.

läs mer
Butikslösningen som gör det enklare för butikspersonal att lägga sin order

Butikslösningen som gör det enklare för butikspersonal att lägga sin order

Att lägga en förhandsorder innebär att personalen i en livsmedelsbutik beställer varor i förväg för att säkerställa tillgången av varor som beräknas säljas under en specifik period. För att förenkla och förbättra den här beställningsprocessen har vi utvecklat en lösning i ett verktyg som vi kallar CVRS – Coop Värmland Retail System.

läs mer