I höstas tog vi kontakt med Arbetsförmedlingen i Karlstad för att meddela att vi gärna skapar en praktikplats för en nyanländ person i behov av att komma i kontakt med arbetslivet. De matchade ihop oss med Dima och nu är hon här!

Dima

Välkommen Dima! Du kommer att praktisera hos oss en tid framöver, berätta mer.

Tack! Jag kom till Sverige för snart tio månader sedan och läser idag en kurs på halvtid via Lernia i Karlstad. Resterande tid under kommande 3 veckor ska jag praktisera hos er. Jag kommer att jobba mycket med att migrera interna dokument, specifikationer och projekt. Jag hoppas även på att kunna hjälpa till med visst datalagerarbete.
Vem är du då?
Jag är en 28 -årig tjej från Syrien. Jag har en kandidatexamen i telekom-teknik och påbörjade en magisterexamen inom samma område vid universitetet i Damaskus, men fick på grund av läget i landet avbryta i slutet av utbildningen. Nu är jag här och vill gärna ta min magisterexamen, men tills dess vill jag utveckla min svenska.
På fritiden tycker jag om att fotografera och träna. I Syrien tränade jag mycket FightDo, vilket är en gruppträning där man kombinerar koreografi och dans med sparkar och slag.
Härligt att ha dig här. Vad har du för förväntningar på din praktik och hur upplever du den hittills?
Jag hoppas på att kunna interagera med de anställda och få en tydligare bild av hur de svenska arbetsstrukturerna ser ut. Jag vill också lära mig mer svenska. Hittills uppfattar jag er som mycket vänliga och öppna. Det verkar vara tydliga strukturer, men ändå ett öppet klimat. Jag är van med en mycket mer formell struktur.

Kul att du är här, lycka till med allt!