Sedan den 2:a juni har vi en ny medarbetare på Elvenites kontor i Karlstad som heter Anders Johansson. Anders kommer att förstärka oss inom flera områden, affärsanalys, datawarehouse och som programmerare.

Så här berättar Anders om sig själv:

Jag är född och uppvuxen på landet utanför Säffle, ca 5 mil från Karlstad och är idag 30 år. Sedan examen från gymnasiet 2002 har jag bland annat drivit ett eget e-handelsföretag som jag avyttrade 2011, varpå jag utbildade mig inom datavetenskap vid Karlstad Universitet. Dataintresset föddes redan vid 11-årsåldern då min familj fick sin första PC.

Under e-handelstiden arbetade jag mycket med webbprogrammering för att utveckla min webbutik och det var på den vägen jag slutligen kom till beslutet att sluta med egen e-handel och istället läsa datavetenskap.

Jag fick kontakt med Elvenite under mitt andra år på Universitet genom ett mentorprogram som Karlstad universitet kör tillsammans med ett antal Karlstadsbaserade företag i databranschen. Min mentor under ett knappt år var Therese Erhard. Det var genom kontakten med Therese som jag under tredje året på min utbildning fick möjlighet att göra ett examensarbete hos Elvenite där uppgiften var att skapad en integration mellan de två systemen Podio och QlikView som båda ingår i Elvenites verksamhet.

Jag ser fram emot att jobba med Elvenite därför att både kunder och anställda står i centrum här och de har en verksamhet som passar mig. Med min långa bakgrund inom e-handel och webbutveckling tillsammans med min utbildning tror jag att både Elvenite och jag kan bli nöjda med varandra.

På fritiden cyklar jag mountainbike, håller på med skytte, spelar innebandy och badminton. Allt lite beroende på säsong och väder.

Anders tillsammans med vår sommarjobbare Jocelin.


Vi tycker att det är fantastiskt roligt att Anders väljer att börja hos oss, han är ju sen tidigare bekant både med våra tjänster och oss anställda. Det här blir en naturlig följd efter att vi fått ha honom hos oss inom mentorsprogrammet och exjobb. Anders entreprenöriella ådra och orädsla att prova nya saker kommer att vara till stor glädje för oss och våra kunder.