Idag lanserar Podio en rad förbättringar på podio.com. Här tänkte jag gå igenom de större förbättringarna och vad de kan innebära för dig.

Vi bjuder också in till ett webinar där vi berättar lite mer om nyheterna.
item-creatorDen största förändringen är att items inte längre kommer ut från höger eller har en ”edit”-knapp. Nu öppnas istället en lightbox, ungefär på samma sätt som Facebook visar en bild. Alla fält (även tomma fält) syns direkt vilket gör att ”edit”-knappen inte längre är nödvändig. När du öppnar en item lägger sig lightboxen över innehållet, när du är klar kommer du tillbaka där du var innan, till exempel din globala aktivitetsström. Den nya ”item creator” är dessutom upp till 200% snabbare.

App builder

Podio har slagit ihop ”App builder” med den nya item creator och du kan modifiera en app direkt när du redigerar en item. Detta är mycket enklare och tydligare än tidigare då du var tvungen att gå till ”Modify app” för att göra justeringar i en app.

App referenser

Nu kan du skapa refererade item direkt ifrån en annan item. Det gör att det blir mycket enklare att jobba med innehåll som ryms i flera appar, till exempel projekt och delleveranser.

Kalkylfältet

new-calc-fieldinline-tasksKalkylfältet har blivit avsevärt bättre och mer avancerad. Tidigare kunde du bara göra enklare matematiska beräkningar från 2 fält. Nu har Podio ersatt det med fält där du skriver dina egna matematiska uttryck, ungefär på samma sätt som excel, det går nu att använda datum, textfält och kategorier i beräkningarna.

Mindre förändringar

  • Kartfältet ger förslag allteftersom du skriver in adressen
  • Uppgifter kopplade till en item har nu blivit tydligare
  • När någon ändrar ett fält i en app uppdateras det automatiskt hos alla andra som samtidigt tittar på samma item.

Gratis webinar på onsdag 30 april

På onsdag kl. 15 håller vi ett halvtimmes webinar där vi visar dessa ändringar, främst kalkylfältet och vad som är möjligt där. Detta är ett utmärkt tillfälle för dig som vill veta mer hur just du kan nyttja Podio ännu bättre.
Anmäl dig: https://podio.com/webforms/7862934/592210
Du hittar Podio egna bloggpost här: More power to you: The Podio Creator release