Hej alla!

Nu tre veckor in på vårt trainee-år tänkte vi dela med oss lite av vår första tid här på Elvenite. Allt eftersom året går och vi är med om nya äventyr kommer vi uppdatera både här och i sociala medier, så följ oss där för en spännande inblick i Elvenites vardag och för att se vår väg mot att bli fullvärdiga affärskonsulter.

Introduktion

De inledande veckorna har varit väldigt lärorika. Vi har fått utbildning i allt ifrån affärssystem som Infor M3 med alla dess applikationer och funktioner, till hur stolarna på kontoret fungerar och hur man ska tidrapportera och kvittoredovisa. Vi har även fått en introduktion till hur arbetslivet som konsult är, hunnit med att sitta i supporten och mycket annat.

Alla möten, genomgångar och utbildningar är en del av ett omfattande onboarding-program nyanställda på Elvenite genomgår. Där får vi möjlighet att lära oss om företagets olika verksamhetsområden, träffa de som arbetar där och utforska områden och program själva i lugn och ro.

Att som nyanställd känna att man får tid till att växa in i ett företag och lyxen att på egen hand få utforska och hitta sin roll, är något vi alla traineer är otroligt glada över. Framför allt är det väldigt roligt att kunna gå runt på kontoret och fråga folk vad de jobbar med och om man får sitta med en stund, ingen har än så länge sagt nej.

Mentorer till bollplank

Utöver alla hjälpsamma kollegor har vi även fått mentorer. De ska vägleda och fungera som ett mänskligt bollplank, ungefär som en vanlig kompis – det uppskattar vi!

Kickoff på Friibergs herrgård

Vi har även varit iväg på en kick-off med Elvenite där alla medarbetare reste till Friiberghs herrgård, utanför Uppsala. Där fångade vi plastråttor, åt en hel del god mat, badade jacuzzi och lyssnade på en inspirerande föreläsning av Christer Olsson. I bussen på vägen hem var man lite sliten men det tycker vi hör en teambuildande och inspirerande kick-off till, vi ser redan fram emot nästa!

Filmstjärnor

Under kick-offen premiärvisades också vår trainee-film, som vi under stora skratt och förvånade blickar ifrån kollegor spelade in redan första veckan. Filmen kan ni se här. Vi kan lugnt säga att filmen blev en succé bland alla medarbetare (det är i alla fall vad vi intalar oss).

I början av nästa vecka bär det av till Ulvsby herrgård för den första av sex utbildningsmoduler i Higher Ambition program. Där är tanken att vi ska ’lära känna’ oss själva, vi återkommer här om någon vecka med en uppdatering om hur vi känner oss efter det 😊.

Som ni ser är det full fart och vi kan med skräckblandad förtjusning anta att den bara kommer öka, något vi hoppas och ser fram emot mycket!

Följ oss på instagram för att se vad vi och alla andra på företaget gör under dagarna.

Mvh
Adam, Erik, Maja, Niklas och Oliwer.