Så var vi bara fyra traineer kvar…nejdå vi skojar bara, vi är alla kvar och stortrivs!

Nu har det gått några veckor sen senaste inlägget men det är inte på grund av brist på saker att berätta som vi inte har bloggat, tvärt om.

Vad har vi gjort sen sist?

Sen M3-utbildningen i Linköping har det hänt en hel del, både för oss som grupp men också på individuella plan. Direkt efter att vi kommit hem ifrån Linköping kastades vi in i nästa stora affärsområde; Business Intelligence. Där har vi fått introduktion och utbildning i datalager, Qlikview, Qlik sense och Power BI. Som ett bra sätt att lära sig de olika programmen och systemen har vi, precis som i M3, suttit med i supporten tillsammans med mer erfarna konsulter och löst ärenden. Det är ett grymt bra sätt för att lära sig hur allt hänger ihop samtidigt som vi kan utforska våra olika kunders datamiljöer och se vilka problem och ärenden de arbetar med i vardagen.

Vi har även börjat använda DataCamp för att lära oss SQL. DataCamp fungerar jättebra att sitta med en och en när vi har nån timme över, och ännu bättre blir det när vi ses en gång i veckan för att diskutera vad vi har lärt oss. Det svåra är bara att hitta just den timmen för SQL när vi alla håller på med olika projekt och blir allt mer indragna i verksamheten på Elvenite. Som tur är har vi även hunnit med en kurs i personlig effektivitet, så snart har vi nog koll på det också 😉

Som ett sista steg i vår inledande traineeperiod har vi även fått bekanta oss med EMS, Elvenite Management Services. Där har vi besökt Coop Välsviken för att se hur verksamheten fungerar på plats, samt suttit i supporten för Coop Värmland.

Vi har även hunnit med ett besök hos ett av våra systerbolag; Netgain. Där fick vi se hur de arbetar och hjälpa till med att ta fram koncept på en applikation som ska ut till en av deras kunder. Det var det första av många kommande besök hos företag inom Combined excellence. Vi ser jättemycket fram emot nästa besök redan, då vi ska besöka Ninetech!

Egna vägar

Även om vi traineer fortfarande hänger en hel del med varandra börjar vi sakta men säkert spridas i olika projekt och roller på företaget. Den första mer introducerande traineeperioden fylld av utbildningar och introduktioner är nu över och våra dagar består nu mer av arbeten i olika projekt, kundkontakt och möten. Det är absolut ingenting som vi är ledsna över, utan det känns mer skönt att få utmanas med olika uppdrag och kunna visa lite vad vi går för på egen hand.

Just nu har vi alla egna projekt och uppdrag som fyller våra dagar. Oliwer har ansvar för ett supportteam och ska snart vara med i ett integrationsprojekt åt en annan kund. Maja har arbetat med PLU-koder i Excel för Coops räkning och ska nu projektleda en robotisering av våra manuella processer. Jag (Niklas) arbetar med strategier för marknadsfrågor och kommunikation, samtidigt som jag hjälper till med design och formgivning i en rad projekt. Erik arbetar med automatisering för Combined excellence, supportärenden i M3 och ska även arbeta med implementeringen av vårt nya affärssystem. Adam har fullt upp med olika arbetsmarknadsmässor för universitet och högskolor samt arbete i supporten.

Det har varit fullt upp under de senaste veckorna och mer ska det bli, superkul tycker vi alla!

Att se fram emot

Nu närmast väntar modul två i Higher Ambition program. Då ska vi besöka Dömle Herrgård för att bekanta oss med den klassiska retoriken och vad man kan göra för att presentera saker som skapar engagemang och mening hos mottagarna, samt att hantera ev stress och nervositet vid framföranden. Vi ska också besöka Region Värmland med Higher Ambition och introduceras till Elvenites innovationsarbete och apputveckling.

Vi återkommer med take-aways ifrån kommunikationsmodulen inom kort!

Mvh
Adam, Erik, Maja, Niklas och Oliwer.

Senaste inlägg: