Bonjour!

Tiden går fort när man har roligt, den här veckan är vi tillbaka i Karlstad efter att ha spenderat den förra veckan hos Infor i Linköping. Där hade vi kurs i Food and Beverage-modulen till affärssystemet M3. Takeaways från kursen, förutom att vår messengerchatt bytt namn till FaB 5, är att även om M3 är ett otroligt komplext affärssystem fullt av program, moduler, tabeller och gud vet vad… så går det ändå hyfsat snabbt att lära sig. Har man bara en fransk lärare vid namn Jean-Luc, några liter kaffe och bra trainee-kompisar att skoja med så är det – ursäkta vår franska – faktiskt skitkul!

Upplägget på den fem dagar långa kursen var enkelt, vi skulle tillverka och sälja burkar med gurka. Så sett fick vi arbeta i alla olika delar av en affärsprocess vilket för vår del innebar allt ifrån att köpa in råmaterial (gurka), kvalitetsinspektera, blanda skivad gurka med en pre-mix, utfärda packlistor, flytta färdigpackade lådor ifrån USA till Irland för att slutligen sälja och fakturera kund

Dagarna växlade mellan att Jean-Luc höll i föreläsningar och att vi arbetade med uppgifter i en arbetsbok som hörde till kursen. På så vis fick vi lära oss själva hur man gjorde saker rent praktiskt samtidigt som Jean-Luc kompletterade med information eller förklaringar om vad vi nyss gjort. Vi alternerade mellan att lyssna och göra, samtidigt som vår lärare tipsade om genvägar och andra erfarenheter. Detta gjorde att vi lärde oss fort, även om dagarna ibland kändes korta.

Att vi lyckade skapa problem som Jean-Luc aldrig vart med om förut, trots sina otaliga år inom affärssystemsvärlden tar vi som en komplimang.

Nu framöver väntar introduktion till Business Intelligence, Qlik, datalager och annat kul.

À bientôt!

Mvh
Adam, Erik, Maja, Niklas och Oliwer.

Senaste inlägg: