Vi gör livsmedels-
industrin smartare

Elvenite är ett konsultbolag med expertis och erfarenhet inom digitalisering och affärsstöd med fokus på livsmedelsindustrin.

Vi är en helhetsleverantör inom verksamhetsutveckling som erbjuder strategisk rådgivning, affärslösningar och digitala verktyg som ger företag större kontroll över sin verksamhet.

Genom en kombination av verksamhetskunnande och teknisk expertis erbjuder vi innovativa och individuella lösningar som gör livsmedelsindustrin smartare och mer hållbar.

Vår hemlighet? Ett rågat mått omtänksamhet, en nypa effektivitet och en stor dos nyfikenhet, med det har vi skapat något alldeles extra. Välkommen!

Matsvinn

Det handlar i grund och botten om omtanke. En tredjedel av all mat som produceras i världen äts inte upp. Samtidigt finns det de som inte har mat alls. Dumt, eller hur?

Om vi fortsätter såhär förstör vi vår planet helt och hållet. Och då blir det jättesvårt att bo kvar. För dig, mig, oss och våra barns barnbarnsbarn.

Framtiden

Därför har vi sen 2007 tillsammans med skandinaviens största och mest inflytelserika livsmedelsbolag försökt ändra på det med hjälp av det vi är bäst på. Smart teknik, data och nyfikenhet. Vi tror på samarbete och att våga utmana för att förändra.

Sveriges 5e bästa arbetsplats 2022
The Office

Våra värderingar

Omtanke / Nyfikenhet /Effektivitet

Att alltid bry sig om andra varandra och dig själv. Att alltid vara nyfiken på morgondagen och att våga testa nya vägar. Att alltid göra saker så enkelt och okomplicerat som möjligt.

Smartare...

Vi gör livsmedelsindustrin
smartare och mer hållbar

Sedan starten 2007 har vårt fokus varit att bygga en organisation grundad på förtroende och tillit, vilket fortsatt är centralt i alla våra relationer – såväl externa som interna.

Idag är vi nästan 100 kollegor och lagspelare som alla sätter laget framför jaget. Vi är en del av börsnoterade CombinedX, en familj av kunskapsbolag som hjälper organisationer att dra fördel av digitaliseringens möjligheter.

Vi strävar efter att bygga långsiktiga relationer och partnerskap. Våra kunder ska kunna fokusera på det de gör bäst och vår ambition är att hjälpa dem att göra det på ett så effektivt och smart sätt som möjligt.

Vill du veta mer om oss? Välkommen!

 

47% Kvinnor
Män 53%

100
medarbetare

En del av
CombinedX

Sveriges bästa
arbetsplats 2023

Europas 9:e bästa
arbetsplats 2023

Våra värderingar

Omtanke. Nyfikenhet. Effektivitet

Att alltid bry sig om andra varandra och sig själv. Att alltid vara nyfiken på morgondagen och att våga testa nya vägar. Att alltid göra saker så enkelt och okomplicerat som möjligt.

Vi är övertygade om att när människor mår bra, presterar de också bra. Livsbalans, lärande och utveckling är därför starka hörnstenar i vår kultur.

Jämlikhet är en annan viktig byggsten i vår kultur. Våra olikheter är – om vi nyttjar dem på rätt sätt – en styrka som gör att vi utvecklas och en av anledningarna vår framgång.

 

Vår historia

2007
Elvenite grundas av fyra vänner på Hammarö i Värmland.

2008
Vi anställer vår första kollega.

2010
Första plats i Almis tillväxtliga.

2012
Utses till DI Gasell,
öppnar kontor i Stockholm.

2017
Expanderar till Norge.

2018
Vi blir en del av Combined Excellence, idag CombinedX.

2020
Öppnar kontor i Malmö.

2021
Når en omsättning på 100 MSEK.

2022
Öppnar kontor i Göteborg och byter visuell identitet.

2023
Utses till sveriges bästa arbetsplats, Europas 9:e bästa arbetsplats,
expanderar till Finland, 
vinner Årets Affärssystemsprojekt

2024
Påbörjar sammanslagning med M3CS för att bilda Nordens ledande specialistbolag inom Infor M3 och närliggande AI- och BI-tjänster.

Vår historia

Elvenite grundades 2007 på Hammarö utanför Karlstad av fyra goda vänner med en vision att skapa något alldeles extra. Med ett rågat mått omtänksamhet, en stor dos nyfikenhet och en nypa effektivitet, växte det som en dag skulle bli en av Sveriges bästa arbetsplatser fram.

Vårt namn

Namnet Elvenite kommer sig av att vi ville ha ett namn som symboliserar dels det vi jobbar med, processer, ett ständigt flöde och en rörelse – en framåtsträvan.

Med inspiration av Klarälven, som flödar genom hela Värmland och mynnar ut i Vänern i Karlstad, kom så förslaget ”Älven” fram. Älven behövde kompletteras med IT och utifrån det utvecklades Elvenite. Namnet skulle fungera internationellt, som vi sedermera har fått bekräftelse på att det gör.

Våra kontor

Våra kontor finns i Karlstad, Stockholm, Malmö, Göteborg och Helsingfors,
men resultatet av vårt arbete sträcker sig världen över.

The Office