Coop Värmland fördjupar samarbetet med Karlstadsbaserade Elvenite för att stärka konkurrenskraften genom ökad digitalisering. Som en del i ett långsiktigt strategiskt partnerskap tar Elvenite över Coop Värmlands avdelning för IT, Verksamhetsutveckling och Säljsupport. Övergången berör 15 medarbetare och beräknas vara genomförd den 1 november, 2017.
 
– Elvenite och Coop Värmland har haft ett framgångsrikt samarbete inom IT och verksamhetsutveckling de senaste tio åren. Nu tar vi samarbetet till en ny nivå som gör att vi kan accelerera vår digitala omvandling och stärka vår marknadsposition, säger Tomas Sjölander, vd på Coop Värmland.
 
– Det här är en fantastisk möjlighet för oss. Vi tar över ett mycket kompetent gäng med stora kunskaper inom livsmedelsproduktion och dagligvaruhandel. Det gör oss ännu starkare, säger Johan Gotting, vd på Elvenite.


Ökad digitalisering

Dagligvaruhandeln genomgår stora förändringar med en växande andel näthandel och stora investeringar i digitalisering för att möta kundernas krav på bekvämlighet och tillgänglighet. På Coop Värmland har man genomfört en betydande omställning för att stärka sin konkurrenskraft genom att öka fokus på försäljning inom sina olika butikskoncept och via e-handel de senaste åren. 

– Den digitala utvecklingen går allt snabbare, och ställer helt nya krav på kunnande inom områden som molntjänster, säkerhet och övervakning. Partnerskapet med Elvenite gör att vi långsiktigt säkrar resurser och stärker vår kompetens inom ett strategiskt viktigt område, fortsätter Tomas Sjölander.


Elvenite utökar

Elvenites arbete kommer att ha stort fokus på att skapa förutsättningar för Coop Värmland att möta konsumenternas behov och de förändringar i köpbeteenden som kommer med ny teknologi som exempelvis mobilitet och kassalösa butiker.

– Samtidigt kan vi bredda vårt erbjudande till livsmedelsindustri och dagligvaruhandel med specialistkompetens inom supply chain, affärssystemet Infor M3, avancerad analys, övervakning och cloud infrastruktur, säger Åsa Klevmarken, vd på det nybildade dotterbolaget Elvenite Managed Services AB. 

För logotype och högupplösta fotografier gå till https://elvenite.se/press

För mer information:

Johan Gotting VD, Elvenite AB 
Telefon: 0761-35 45 01
Epost: [email protected]

Tomas Sjölander VD, Coop Värmland 
Telefon: 010-410 81 79 
Epost: [email protected]

Klas Olsson Kommunikationschef, Coop Värmland 
Telefon: 010-410 81 02
Epost: [email protected]
Om Elvenite
Elvenite är ett konsultföretag som jobbar med informationsteknologi och verksamhetsutveckling hos några av Skandinaviens ledande varumärken. Företaget, som grundades för 10 år sedan i Karlstad, drivs av en vision att vara en ledare i digitalisering av livsmedelsindustrin och dagligvaruhandeln. Via partnerskap med världsledande programvaruleverantörer som Infor och Qlik erbjuder Elvenite spetskompetens inom Avancerad analys och ERP. Elvenite har ett 30-tal anställda i Stockholm, Karlstad, Oslo och Bergen och omsätter c:a 50 MSEK/år.

Om Coop Värmland
Coop Värmland är en ekonomisk förening som ägs och drivs av våra cirka 160 000 medlemmar. Vårt huvudkontor finns i Karlstad och vi har ett 60-tal försäljningsställen runt om i Värmland. Coop Värmland driver också en egen livsmedelsindustri i form av Nästgårdsköket. I föreningens helägda dotterbolag finns gränshandelsbutikerna MaxiMat och lågpriskedjan Pekås. Vi har cirka 1 000 anställda och under 2016 uppgick nettoomsättningen till 3,2 miljarder kronor.