Vi gör livsmedelsindustrin
smartare med

Första steget till att arbeta datadrivet

Har du mycket data, men svårt att veta vad man ska använda allt till? Ingen fara, så är det för nästan alla. Organisationer inom livsmedelsindustrin har idag mer data än någonsin. Men ändå mindre information. Mängden data i världen ökar och behöver tas om hand för att kunna komma till nytta, såväl strukturerad som ostrukturerad.

Vi visar hur ni kan använda datan som redan finns för att skapa värde och bli en mer datadriven organisation genom att utgå ifrån era problem, utmaningar och möjligheter.

Data Science

 

Digitaliseringen medför att mycket av det vi gör lämnar spår i form av data efter sig. I datan finns information om oss och vad vi gör.

Inom Data Science arbetar vi med att utvinna information ifrån dessa spår av data. Informationen görs sen om till kunskap både för oss som konsulter och våra kunder. Effekten av detta blir att vi bygger upp ny kunskap samtidigt som vi utmanar och testar den kunskap vi redan hade. På så vis blir både vi och våra kunder ännu lite smartare.

Appar

 

Ett användargränssnitt är som ett skämt, om du behöver förklara det är det inte särskilt bra. Komplexa flöden, stora system och komplicerade processer kräver enkla gränssnitt som användaren lätt kan navigera och förstå.

Vi utvecklar kundunika lösningar, där synergin mellan teknik och design förenklar användarnas upplevelse. En applikation ska vara smidig, snygg, smart och skapa affärsnytta för dig och företaget. Det uppnår vi genom smart datahantering, arbetsflödesoptimering och väl genomtänkta designlösningar.

Automation

 

Automation eller automatisering betyder att man låter en maskin eller teknik utföra ett arbete. De processer som är bäst lämpade för automation är sånt som är manuellt eller repetitivt, det vill säga när det är samma sak som ska göras på samma sätt om och om igen.

Vi hjälper dig Identifiera, utvärdera och prioritera möjliga automationer. Sen kartlägger vi, utvärderar vilken teknik som lämpar sig bäst och skapar själva automationen. När det är klart är det dags för testning, utvärdering och implementering.

KUNDCASE

Så optimerade Coop sin bakning med hjälp av öppen data.

Under hösten 2020 startade vi ett projekt tillsammans med Coop Värmland där vi ville se om vi kunde optimera bakningen i butiken genom att analysera öppen data.

Bake-off är på vissa sätt en stor möjlighet för ytterligare försäljning, men kan tyvärr skapa ganska stora mängder svinn. Målet med projektet var att skapa en optimeringsmodell för när det är mest effektivt att baka, för att minimera antalet bakverk som slängs.

För att bättre förstå vad som betydde för butiken använde vi öppen data om områdets demografi för att analysera om vi kunde se några mönster i försäljningen. Vi använde också data om caféer, geografi, skolor och arbetsplatser och jämförde all denna information med data om försäljning, kampanjer, tvärkampanjförsäljning,  säsongsmässighet, olika dagar och timmar per dag.

Från dataanalysen kunde vi förstå vad som påverkade antalet sålda bakverk och vad som inte gjorde. Vi byggde sedan en optimeringsmodell som berättar vad, när och hur de ska baka under dagen.

Agnes Lindell Elvenite

Nya affärsmöjligheter.
Bättre insikter.

Data är en vital del för ditt företags framgång. Att vara datadriven ger dig bättre insikter om trender över tid så att du kan effektivisera processer, bli medveten om problem, och uppmärksamma nya innovationer och affärsmöjligheter. Datadrivna organisationer har en mer komplett bild av affären, och kan fatta beslut utifrån ett holistiskt perspektiv.

När vi pratar om datadrivna insikter är vi inte särskilt intresserade av tekniken bakom. Vi fokuserar snarare på ditt behov, och kan ställa rätt frågor utifrån vad som är möjligt att göra med data.

Ta första steget, boka in en gratis workshop!

Nyfiken på hur du kan nyttja datadrivna beslut och metoder för att utveckla din verksamhet? Vi hjälper dig komma igång utan att du behöver göra stora investeringar i tid och produkter.

Det svåraste är oftast att ta första steget. För vart ska man börja? Vi har tagit fram en enkel workshop som hjälper dig identifiera behovet, hitta lösningar och ta det där första viktiga steget.

Workshoppen är helt digital, tar ca 30 minuter, och är helt gratis.

Vårt duktiga team hjälper dig öka kunskapsnivån kring vilka möjligheter som finns inom Data Science, Apputveckling och Automatisering, och hur du kan omvandla dessa möjligheter till ökad affärsnytta.

Oavsett om du är helt ny på dessa områden eller redan har börjat möter vi dig där du är och tar dig till nästa nivå. Så hör av dig oavsett om du vill ha hjälp att motivera och utbilda dina kollegor eller om du vill börja använda AI i ditt företag.

Fyll i formuläret så återkommer vi inom kort med 3 förslag på tider 🎉

9 + 7 =

Nyheter. Insikter. Omtanke.

Här delar vi med oss av våra senaste insikter och nyheter om allt som händer branschen i vårt hjärta.

Hur redo är den nordiska livsmedelsindustrin för AI?

Hur redo är den nordiska livsmedelsindustrin för AI?

HUR REDO ÄR DEN NORDISKA LIVSMEDELSINDUSTRIN FÖR AI? AI i livsmedelsindustrinI en värld som alltmer förlitar sig på artificiell intelligens för innovation och effektivitet, finner sig livsmedelsindustrin vid en kritisk punkt. I den här artikeln ställer vi oss frågan:...

läs mer