Skingra dimman kring din affär.
Ta datadrivna beslut.

Har du massvis med data men vet inte riktigt hur du kan använda den?

Ingen fara, så är det för nästan alla. Organisationer inom livsmedelsindustrin har idag mer data än någonsin. Men ändå mindre information. Mängden data i världen ökar och behöver tas om hand för att kunna komma till nytta, såväl strukturerad som ostrukturerad.

Vi visar hur ni kan använda datan som redan finns för att skapa värde och bli en mer datadriven organisation genom att utgå ifrån era problem, utmaningar och möjligheter.

Förutom att skapa denna förståelse hjälper vi också till att skapa modeller för att sätta förståelsen i användning samt skapa långsiktighet och flexibilitet genom att integrera det i smarta applikationer och enkla automationer.

Elveniter som gungar

Därför ska du arbeta datadrivet.

mer kontroll som en datadriven organisation

Mer transparens & kontroll

Använd din data för att bättre förutspå framtiden. Och ta proaktiva beslut innan risker och hot blir verklighet.

bättre fokus som datadriven organisation

Bli mer konsekvent

Säkerställ ständiga förbättringar. I en datadriven organisation är det enklare att förstå varför beslut tas, och vad det är dags att ändra på.

Smartare beslut med data

Ta beslut utifrån historik & fakta

Den som tjänar mests åsikt är inte alltid bäst. Ta beslut utifrån historisk data och säkerställ att magkänslan grundar sig i fakta.

Se sanningen med data

Se sanningen

Se vad som fungerar och inte. Se vad marknaden behöver och skapa nya produkter och erbjudanden innan dina konkurenter.

Agnes Lindell Elvenite

Nya affärsmöjligheter.
Bättre insikter.

Data är en vital del för ditt företags framgång. Att vara datadriven ger dig bättre insikter om trender över tid så att du kan effektivisera processer, bli medveten om problem, och uppmärksamma nya innovationer och affärsmöjligheter. Datadrivna organisationer har en mer komplett bild av affären, och kan fatta beslut utifrån ett holistiskt perspektiv.

När vi pratar om datadrivna insikter är vi inte särskilt intresserade av tekniken bakom. Vi fokuserar snarare på ditt behov, och kan ställa rätt frågor utifrån vad som är möjligt att göra med data.

Vi hjälper dig.
Oavsett var i din data-resa du är idag.

datamentoring

Data Mentoring

Skapa insikter om din marknad genom holistisk data-analys och praktisk know-how. Vi hjälper dig med mentorskap, utbildning och projektledning.

dataadoption

Data Adoption

Skapa värde snabbare och effektivare i dina projekt med hjälp av data. Vi hjälper dig med data scraping, datamodeller och avancerade algoritmer.

Data_architecture

Data & Application architecture

Gå från insiktsstyrd till datadriven och skapa långsiktiga och hållbara lösningar. Vägledning i skapandet av data strömmar och applikationsarkitektur.

Så optimerade Coop sin bakning med hjälp av öppen data.

Under hösten 2020 startade vi ett projekt tillsammans med Coop Värmland där vi ville se om vi kunde optimera bakningen i butiken genom att analysera öppen data.

Bake-off är på vissa sätt en stor möjlighet för ytterligare försäljning, men kan tyvärr skapa ganska stora mängder svinn. Målet med projektet var att skapa en optimeringsmodell för när det är mest effektivt att baka, för att minimera antalet bakverk som slängs.

För att bättre förstå vad som betydde för butiken använde vi öppen data om områdets demografi för att analysera om vi kunde se några mönster i försäljningen. Vi använde också data om kaféer, geografi, skolor och arbetsplatser och jämförde all denna information med data om försäljning, tvärkampanjförsäljning, kampanjer, säsongsmässighet, olika dagar och timmar per dag.

Från dataanalysen kunde vi förstå vad som påverkade antalet sålda bakverk och vad som inte gjorde. Vi byggde sedan en optimeringsmodell som berättar vad, när och hur de ska baka under dagen.

nybakad bröd och mindre svinn

Låt oss berätta mer över en kopp kaffe!

Ta hjälp av vårt nyfikna team, fullproppat med data-älskande idésprutor som gemensamt brinner för att göra världen lite bättre med hjälp av data. Tillsammans hittar vi nästa steg för att snabbt skapa värde för din verksamhet.

Hör av dig så berättar vi mer!

Nyheter. Insikter. Kärlek.

Här delar vi med oss av våra senaste insikter och nyheter om allt som händer branschen i vårt hjärta.