Den 20 april startade två av våra största kunder upp arbetsdagen med uppgraderade affärssystem. Flertalet konsulter på Elvenite har engagerats i båda projekten under en längre tid. Så här har det gått.

Marine Harvest Skottland

När en av världens största laxproducenter bestämmer sig för att rulla ut en nyare version av M3 på sina anläggningar runt om i världen krävs det mycket förarbete, koordinering och stöd på plats.
Hos oss har Jonas och Per varit engagerade i projektet sedan ungefär ett år tillbaka. Under våren har de jobbat febrilt med att uppgradera laxodlingsanläggningen i Skottland från Movex till M3 13.2. Veckan innan och efter själva “go-live-dagen” den 20 april spenderade Jonas och Per på plats i Fort William.
Uppgraderingen gick helt enligt plan och Jonas och Per tar nu nya tag för att uppgradera företagets största anläggning, nämligen den norska.
Med ett uppgraderat ERP-system och ny struktur i masterdata följde även en del förändringar i det datalager och analyssystem som vi hanterar åt Marine Harvest. Under våren har därför Mathias och Staffan även arbetat med att upprätta nya datamodeller och QlikView-applikationer.
mh_lax_2

Hansa Borg

Vi har sedan i höstas jobbat med Norges största privatägda bryggeri och förberett dem för framtida tillväxt genom att uppgradera deras interna affärssystem.
Förutom att komma upp på plattformen för M3 13.2 har det även inneburit ändringar i integrationer. Man har dessutom valt att bygga nytt datavaruhus och istället för Cognos använda Reporting Service och PowerPivot som rapporteringsverktyg.
Från Elvenites sida har vi ägt projektledningen där vi, tillsammans med våra partners inom Primeport samt med hjälp från Ismotec och Infor, bedrivit ett projekt med sammanlagt nära 50 personer från kund- och leverantörssidan.
Vid go-live-dagen satt Christian, Morten (Vince), Mathias, Jennifer och Tobias på Elvenite och ordnade med schemalagda jobb, SQL:er och integrationer för att få upp en komplett miljö.
Arbetet inför driftstart med omläggningsaktiviteter var välplanerat och med engagerade projektmedlemmar startades det nya systemet upp utan några större svårigheter den 20 april.
Själva produktionslinjen kunde meddela att man inte rapporterat några som helst störomoment i samband med go-live. Ett betyg som påvisar ett projekts framgång, tycker vi.
hansa_ror
 
Summa summarum, lyckade projekt och lyckade uppgraderingar!