Intersnack gör verksamheten
smartare med Elvenite

Intersnack är en global snacksgigant med verksamhet i över 30 länder världen över. I Norden får vi oftast njuta av deras krispiga varumärken Estrella och Maarud. Företaget har haft en otrolig tillväxt och framgång under åren, men med expansion och förvärv kommer även en mängd olika IT-system och lösningar som blir komplexa att hantera i takt med att företaget växer. 

En gemensam lösning för alla olika bolag

För att skapa en lösning som kan förenkla, effektivisera och samordna alla bolagens olika affärsprocesser och system, startade Intersnack ett ambitiöst projekt där de identifierade alla värdeströmmars olika processer och behov. Resultatet blev en ”blue print” som fastställde den gemensamma leveransen per process, med fokus på behov, arbetssätt och lösningskrav.

Lösningen blev att samla alla operativa system i Infors produktportfölj, och under 2021 gick första bolaget framgångsrikt live. Genom att placera alla system och lösningar i en gemensam miljö minskar vi administrationen, vilket leder till högre kvalitet, färre fel, mindre dubbelarbete och en smidigare verksamhet. Dessutom frigörs tid för mer kreativa och innovativa arbetsuppgifter, som är kritiska för företagets långsiktiga framgång.

Chips

Uppdraget – Skapa en framtida BI arkitektur och lösning för Intersnack

Elvenite fick förtroendet att skapa en långsiktig lösning som täcker alla processers analys- och rapporteringsbehov för framtida implementering av alla bolag i koncernen, vilket innebär en mix av tusentals användare. Vi har bidragit med verksamhetskompetens, arkitektroller och utvecklarperspektiv i projektet som nu pågått under några år.

Vårt samarbete med Intersnack fortsätter att blomstra (10/10 i NPS – ett mått på kundnöjdhet), och vi arbetar nu med att utveckla deras processer och lösningar ytterligare. Under de kommande åren implementerar vi moderna molnlösningar från Amazon, Microsoft och Qlik i fler av deras bolag och länder, för att säkerställa att de kan fortsätta att expandera och driva innovation i ett globalt perspektiv.

Starkt partnerskap och samarbete

Vårt samarbete med Intersnack är ett tydligt exempel på vad som kan åstadkommas genom ett starkt partnerskap och engagemang för innovation och förbättring. Tillsammans har vi lagt grunden för en ljus framtid där företaget kan fortsätta att expandera, erbjuda högkvalitativa produkter till kunder över hela världen och skapa nya, spännande möjligheter för sina medarbetare.

Nyheter. Insikter. Omtanke.

Elvenite hållbarhetsrapport 2023

Elvenite hållbarhetsrapport 2023

Elvenite hållbarhetsrapport 2023Vi är stolta att presentera Elvenites hållbarhetsrapport för 2023! Under året har vi fokuserat på att förbättra resursanvändningen och minska avfall inom livsmedelsindustrin med hjälp av lösningar som AI-driven utsädesbehandling och...

AI-assistenter i framkant: Googles Project Astra

AI-assistenter i framkant: Googles Project Astra

AI-assistenter i framkant: Googles Project AstraGoogles Project Astra, omdefinierar hur vi interagerar med teknik både i personliga och professionella sammanhang. Dessa innovationer förbättrar inte bara våra interaktioner med AI utan integrerar även AI djupt i våra...

Budgetera AI: En praktisk guide för CFO:er

Budgetera AI: En praktisk guide för CFO:er

Budgetera AI: En praktisk guide för CFO:erAI kan vara en riktig game-changer för företag som vill förbättra effektiviteten och förnya sina tjänster. Men att hantera de ekonomiska aspekterna av AI kan vara knepigt för många CFO:er. Den här guiden ger tydliga steg för...