ELVENITE VINNER COMPARES INNOVATIONSPRIS PÅ NÄRINGSLIVSGALAN
100 GRADER KARLSTAD

Elvenite blev vinnare av Compares Innovationspris – för smarta och hållbara samhällen, och fick motta priset inför en fullsatt bankettsal på näringslivsgalan 100° Karlstad.

Utmärkelsen delades ut med motiveringen:

”Med hjälp av teknik, data och nyfikenhet bidrar Elvenite till en bättre värld. Genom att analysera data och effektivisera processer skapas värde och insikter för en bättre och mer hållbar värld.”

Genom att analysera data och effektivisera processer bidrar Elvenite till en sundare livsmedelsindustri. Det har bland annat resulterat i att deras kunder har kunnat minska användningen av bekämpningsmedel på åkrarna, liksom att motverka matsvinnet för slutprodukten. Elvenite visar också hur data och digital teknik, bokstavligt talat, har blivit en vital del av vår näringskedja.

– Fantastiskt roligt! Vi är nyfikna och har förmånen att jobba nära människor med stor domänkunskap, säger Agnes Lindell, Business owner Data Driven.

Syftet med Compares innovationspris är att lyfta fram organisationer som i sitt arbete samverkar för att uppnå ett smart och hållbart samhälle med hjälp av tech och digitalisering. Samtliga nominerade bolag visar också på bästa sätt att innovation inte är något som sker i slutna rum – utan först när tjänster och produkter bidrar till en förändring. De två andra finalisterna var Vestres och Bowters.

Elvenite vinner Innovationspris

NYHETER. INSIKTER. KÄRLEK.

Elvenite utses till Sveriges bästa arbetsplats

Elvenite utses till Sveriges bästa arbetsplats

Vi är Sveriges bästa arbetsplats! När Great Place To Work rankar Sveriges bästa arbetsplatser är vi vinnare i kategorin medelstora organisationer med 50-249 anställda. Great Place To Work genomför årligen världens största medarbetarundersökning.

läs mer
Butikslösningen som gör det enklare för butikspersonal att lägga sin order

Butikslösningen som gör det enklare för butikspersonal att lägga sin order

Att lägga en förhandsorder innebär att personalen i en livsmedelsbutik beställer varor i förväg för att säkerställa tillgången av varor som beräknas säljas under en specifik period. För att förenkla och förbättra den här beställningsprocessen har vi utvecklat en lösning i ett verktyg som vi kallar CVRS – Coop Värmland Retail System.

läs mer
Lantmännen & Elvenite inleder forskningsprojekt för att behandla fröer med AI

Lantmännen & Elvenite inleder forskningsprojekt för att behandla fröer med AI

Lantmännen BioAgri har tillsammans med tech-partnerbolaget Elvenite fått forskningsanslag beviljat för att använda Machine Learning för att effektivisera fröanalysprocessen inför ThermoSeed-behandling. Analysen, som för närvarande tar ett par veckor att slutföra, består av att provbehandla utsäde med ThermoSeed och utvärdera utsädets skjutkraft och bekämpningseffekt för att fastställa den optimala behandlingen.

läs mer