ELVENITE VINNER COMPARES INNOVATIONSPRIS PÅ NÄRINGSLIVSGALAN
100 GRADER KARLSTAD

Elvenite blev vinnare av Compares Innovationspris – för smarta och hållbara samhällen, och fick motta priset inför en fullsatt bankettsal på näringslivsgalan 100° Karlstad.

Utmärkelsen delades ut med motiveringen:

”Med hjälp av teknik, data och nyfikenhet bidrar Elvenite till en bättre värld. Genom att analysera data och effektivisera processer skapas värde och insikter för en bättre och mer hållbar värld.”

Genom att analysera data och effektivisera processer bidrar Elvenite till en sundare livsmedelsindustri. Det har bland annat resulterat i att deras kunder har kunnat minska användningen av bekämpningsmedel på åkrarna, liksom att motverka matsvinnet för slutprodukten. Elvenite visar också hur data och digital teknik, bokstavligt talat, har blivit en vital del av vår näringskedja.

– Fantastiskt roligt! Vi är nyfikna och har förmånen att jobba nära människor med stor domänkunskap, säger Agnes Lindell, Business owner Data Driven.

Syftet med Compares innovationspris är att lyfta fram organisationer som i sitt arbete samverkar för att uppnå ett smart och hållbart samhälle med hjälp av tech och digitalisering. Samtliga nominerade bolag visar också på bästa sätt att innovation inte är något som sker i slutna rum – utan först när tjänster och produkter bidrar till en förändring. De två andra finalisterna var Vestres och Bowters.

Elvenite vinner Innovationspris

NYHETER. INSIKTER. KÄRLEK.

Elvenite och Lantmännen vinner Årets Affärssystemsprojekt

Elvenite och Lantmännen vinner Årets Affärssystemsprojekt

Elvenite och Lantmännen har tilldelats utmärkelsen för årets affärssystemsprojekt som varje år delas ut på Forum Affärssystem & HR i Göteborg av Herbert Nathan & CO. Projektet som prisats är Lantmännen Agroetanol – Division Energi som med hjälp av Elvenite har implementerat Infor M3.

read more
Varför expertis + domänkunskap + teknik = framgång

Varför expertis + domänkunskap + teknik = framgång

Förr var IT-avdelningens främsta och viktigaste uppgift att se till att skrivaren fungerade. Men med åren har IT-avdelningens roll förändrats. Den snabba utvecklingen av data och teknik har visat att IT har en allt viktigare del i organisationers framgång. IT kan till och med idag ha en central roll i att vägleda företaget till att utvecklas och skapa vinst.

read more
Myter och gamla sanningar om mat

Myter och gamla sanningar om mat

Man ska inte bada när man har ätit. Det finns mikroskopiska plastkulor i lättmargarin. Ju mer mjölk en ko producerar, desto sämre kvalitet får den. All lingonsylt drygas ut med äppelmos. Mer än hälften av matens miljöpåverkan kommer från transporter. Att dricka mjölk ger dig starkare ben. Eller…?

read more