ELVENITE VINNER COMPARES INNOVATIONSPRIS PÅ NÄRINGSLIVSGALAN
100 GRADER KARLSTAD

Elvenite blev vinnare av Compares Innovationspris – för smarta och hållbara samhällen, och fick motta priset inför en fullsatt bankettsal på näringslivsgalan 100° Karlstad.

Utmärkelsen delades ut med motiveringen:

”Med hjälp av teknik, data och nyfikenhet bidrar Elvenite till en bättre värld. Genom att analysera data och effektivisera processer skapas värde och insikter för en bättre och mer hållbar värld.”

Genom att analysera data och effektivisera processer bidrar Elvenite till en sundare livsmedelsindustri. Det har bland annat resulterat i att deras kunder har kunnat minska användningen av bekämpningsmedel på åkrarna, liksom att motverka matsvinnet för slutprodukten. Elvenite visar också hur data och digital teknik, bokstavligt talat, har blivit en vital del av vår näringskedja.

– Fantastiskt roligt! Vi är nyfikna och har förmånen att jobba nära människor med stor domänkunskap, säger Agnes Lindell, Business owner Data Driven.

Syftet med Compares innovationspris är att lyfta fram organisationer som i sitt arbete samverkar för att uppnå ett smart och hållbart samhälle med hjälp av tech och digitalisering. Samtliga nominerade bolag visar också på bästa sätt att innovation inte är något som sker i slutna rum – utan först när tjänster och produkter bidrar till en förändring. De två andra finalisterna var Vestres och Bowters.

Elvenite vinner Innovationspris

NYHETER. INSIKTER. KÄRLEK.

Elvenite hållbarhetsrapport 2023

Elvenite hållbarhetsrapport 2023

Elvenite hållbarhetsrapport 2023Vi är stolta att presentera Elvenites hållbarhetsrapport för 2023! Under året har vi fokuserat på att förbättra resursanvändningen och minska avfall inom livsmedelsindustrin med hjälp av lösningar som AI-driven utsädesbehandling och...

läs mer
AI-assistenter i framkant: Googles Project Astra

AI-assistenter i framkant: Googles Project Astra

AI-assistenter i framkant: Googles Project AstraGoogles Project Astra, omdefinierar hur vi interagerar med teknik både i personliga och professionella sammanhang. Dessa innovationer förbättrar inte bara våra interaktioner med AI utan integrerar även AI djupt i våra...

läs mer
Budgetera AI: En praktisk guide för CFO:er

Budgetera AI: En praktisk guide för CFO:er

Budgetera AI: En praktisk guide för CFO:erAI kan vara en riktig game-changer för företag som vill förbättra effektiviteten och förnya sina tjänster. Men att hantera de ekonomiska aspekterna av AI kan vara knepigt för många CFO:er. Den här guiden ger tydliga steg för...

läs mer