HÅLLBARHETSRAPPORT 2022

I en värld som står inför aldrig tidigare skådade utmaningar från klimatförändringar och resursbrister har livsmedelsindustrin en viktig roll i att forma en mer hållbar framtid.

Som tech-konsulter i den här branschen möter vi dagligen behovet hos företag att anpassa sig och utvecklas mot mer hållbara, effektiva och skalbara metoder. Den ökande efterfrågan på miljövänliga produkter och processer från konsumenter driver förändringen mot en grönare ekonomi.

I spjutspetsen för denna förändring är livsmedelsindustrin, som måste hitta sätt att minska sin påverkan på miljön, spara resurser och minimera sitt avfall. Behovet av hållbara lösningar har aldrig varit större och livsmedelssektorn måste gå i täten för att hitta lösningar på vår tids största frågor.

Årets hållbarhetsrapport speglar vårt engagemang för dessa värderingar. Genom vårt arbete med företag inom livsmedelsbranschen har vi på egen hand sett vilka framsteg som kan göras när företag i allt större utsträckning anammar och kämpar för hållbarhet. Möjligheterna är oändliga, från att minska koldioxidutsläpp till att minska matsvinn. 

När vi ser på framtiden är det tydligt att livsmedelsindustrin måste fortsätta att utvecklas för att möta kraven från en föränderlig värld. Vi är övertygade om att vi genom att arbeta tillsammans kan skapa en smartare och mer hållbar framtid för alla.

Elvenite hållbarhetsrapport 2022
Elvenite hållbarhetsrapport 2022

NYHETER. INSIKTER. KÄRLEK.

Elvenite utses till Sveriges bästa arbetsplats

Elvenite utses till Sveriges bästa arbetsplats

Vi är Sveriges bästa arbetsplats! När Great Place To Work rankar Sveriges bästa arbetsplatser är vi vinnare i kategorin medelstora organisationer med 50-249 anställda. Great Place To Work genomför årligen världens största medarbetarundersökning.

läs mer
Butikslösningen som gör det enklare för butikspersonal att lägga sin order

Butikslösningen som gör det enklare för butikspersonal att lägga sin order

Att lägga en förhandsorder innebär att personalen i en livsmedelsbutik beställer varor i förväg för att säkerställa tillgången av varor som beräknas säljas under en specifik period. För att förenkla och förbättra den här beställningsprocessen har vi utvecklat en lösning i ett verktyg som vi kallar CVRS – Coop Värmland Retail System.

läs mer
Lantmännen & Elvenite inleder forskningsprojekt för att behandla fröer med AI

Lantmännen & Elvenite inleder forskningsprojekt för att behandla fröer med AI

Lantmännen BioAgri har tillsammans med tech-partnerbolaget Elvenite fått forskningsanslag beviljat för att använda Machine Learning för att effektivisera fröanalysprocessen inför ThermoSeed-behandling. Analysen, som för närvarande tar ett par veckor att slutföra, består av att provbehandla utsäde med ThermoSeed och utvärdera utsädets skjutkraft och bekämpningseffekt för att fastställa den optimala behandlingen.

läs mer