FoodTech Tomorrow – Nytt trendspanande event om framtidens livsmedelsindustri

Tisdagen den 20e April är det dags för vårens kanske mest högtänkande event, FoodTech Tomorrow. I skuggan av ett minst sagt utmanande år vill vi samla våra vänner inom livsmedelsindustrin för att tillsammans tänka högt om trenderna, utmaningarna och framför allt möjligheterna med morgondagens livsmedelsindustri.

Spännande gäster. Spännande perspektiv.

Utöver talare som vår egen Agnes Lindell, samt Marcel Koks och Håkan Strömbäck ifrån Infor, har vi även glädjen att presentera tre högintressanta gästtalare, Sepehr Mousavi ifrån SweGreen, Andreas Stjärnhem ifrån StickyBeat och Erik Månsson ifrån Innoscentia.

Sepehr Mousavi

Sepehr Mousavi, Futurist & Innovation Advocate, SweGreen

Sepehr Mousavi är en multikulturell futurist och en grön innovationsförespråkare utan dess like. Sepehr är en av grundarna till det Stockholmsbaserade heta Agtech och vertikala jordbruksinnovationsföretaget SweGreen.

Sepehr har varit aktiv inom livsmedels- och jordbruksindustrin i över ett decennium och kommer prata om hur framtiden för livsmedel kan formas, den pågående sociotekniska övergången, nya smarta lösningar och innovationer som t.ex vertikalt jordbruk och tillämpad AI och robotik.

Andreas Stjärnhem

Andreas Stjärnhem, Creative Director, Sticky Beat Innovationsbyrå

Med ett brinnande intresse för digital innovation och en ännu större kärlek för morgondagen, tar Andreas oss med på en åktur kantad av insikter, och med absolut största sannolikhet, en hel del åsikter, kring matkultur och matidentitet i en digital tid.

Till vardags jobbar Andreas på den digitala innovationsbyrån Sticky Beat, där han tillsammans med sina kollegor hjälper företag och organisationer skapa en bättre morgondag. 

Erik-Månsson-VD-Innoscentia

Erik Månsson, CEO, Innoscentia

Erik Månsson är CEO på det hypade foodtech-bolaget Innoscentia, och kommer prata om hur ny teknik, som t.ex de sensorbaserade etiketterna Innoscentia utvecklar, gör det möjligt att övervaka statusen på maten i realtid och därmed möjliggöra dynamiska utgångsdatum.

Med detta paradigmskifte hoppas Innoscentia minska slöseriet av mat drastiskt och samtidigt säkerställa högre transparens. Men hur fungerar det egentligen och vilka krafter driver övergången mot ett nytt livsmedelssystem?

Ett digitalt event där vi tänker högt om framtiden tillsammans.

När vi tillsammans med Infor först började prata om att hålla ett gemensamt digitalt event hade vi egentligen en enda grundtanke.

Vi ville skapa något annat än ett ”vanligt” event där det pratas om produkter. Så föddes idéen om att bjuda in goda vänner, och låta dem tänka högt om framtiden, utan att på något vis säga att ”såhär kommer det att bli”.

För det kan vi omöjligt veta.

Det vi är intresserade av är hur stora och små trender tillsammans med nya kreativa idéer kan utmana det gamla. Och hur det kan påverka livsmedelsindustrin.

Hoppas du är nyfiken på det också, i så fall är du mer än välkommen att hänga med! 👋

Vill du hänga mer med oss?
Vi vill hänga mer med dig! 👍

Läs gärna våra andra artiklar!

Elvenite utses till Sveriges bästa arbetsplats

Elvenite utses till Sveriges bästa arbetsplats

Vi är Sveriges bästa arbetsplats! När Great Place To Work rankar Sveriges bästa arbetsplatser är vi vinnare i kategorin medelstora organisationer med 50-249 anställda. Great Place To Work genomför årligen världens största medarbetarundersökning.

läs mer
Butikslösningen som gör det enklare för butikspersonal att lägga sin order

Butikslösningen som gör det enklare för butikspersonal att lägga sin order

Att lägga en förhandsorder innebär att personalen i en livsmedelsbutik beställer varor i förväg för att säkerställa tillgången av varor som beräknas säljas under en specifik period. För att förenkla och förbättra den här beställningsprocessen har vi utvecklat en lösning i ett verktyg som vi kallar CVRS – Coop Värmland Retail System.

läs mer
Lantmännen & Elvenite inleder forskningsprojekt för att behandla fröer med AI

Lantmännen & Elvenite inleder forskningsprojekt för att behandla fröer med AI

Lantmännen BioAgri har tillsammans med tech-partnerbolaget Elvenite fått forskningsanslag beviljat för att använda Machine Learning för att effektivisera fröanalysprocessen inför ThermoSeed-behandling. Analysen, som för närvarande tar ett par veckor att slutföra, består av att provbehandla utsäde med ThermoSeed och utvärdera utsädets skjutkraft och bekämpningseffekt för att fastställa den optimala behandlingen.

läs mer