Tisdagen den 20e April är det dags för vårens kanske mest högtänkande event, FoodTech Tomorrow. I skuggan av ett minst sagt utmanande år vill vi samla våra vänner inom livsmedelsindustrin för att tillsammans tänka högt om trenderna, utmaningarna och framför allt möjligheterna med morgondagens livsmedelsindustri.
(Eventet har redan varit – tack alla som deltog!)
Spännande gäster. Spännande perspektiv.
Utöver talare som vår egen Agnes Lindell, samt Marcel Koks och Håkan Strömbäck ifrån Infor, har vi även glädjen att presentera tre högintressanta gästtalare, Sepehr Mousavi ifrån SweGreen, Andreas Stjärnhem ifrån StickyBeat och Erik Månsson ifrån Innoscentia.
Sepehr Mousavi, Futurist & Innovation Advocate, SweGreen
Sepehr Mousavi är en multikulturell futurist och en grön innovationsförespråkare utan dess like. Sepehr är en av grundarna till det Stockholmsbaserade heta Agtech och vertikala jordbruksinnovationsföretaget SweGreen.
Sepehr har varit aktiv inom livsmedels- och jordbruksindustrin i över ett decennium och kommer prata om hur framtiden för livsmedel kan formas, den pågående sociotekniska övergången, nya smarta lösningar och innovationer som t.ex vertikalt jordbruk och tillämpad AI och robotik.
Andreas Stjärnhem, Creative Director, Sticky Beat Innovationsbyrå
Med ett brinnande intresse för digital innovation och en ännu större kärlek för morgondagen, tar Andreas oss med på en åktur kantad av insikter, och med absolut största sannolikhet, en hel del åsikter, kring matkultur och matidentitet i en digital tid.
Till vardags jobbar Andreas på den digitala innovationsbyrån Sticky Beat, där han tillsammans med sina kollegor hjälper företag och organisationer skapa en bättre morgondag.
Erik Månsson, CEO, Innoscentia
Erik Månsson är CEO på det hypade foodtech-bolaget Innoscentia, och kommer prata om hur ny teknik, som t.ex de sensorbaserade etiketterna Innoscentia utvecklar, gör det möjligt att övervaka statusen på maten i realtid och därmed möjliggöra dynamiska utgångsdatum.
Med detta paradigmskifte hoppas Innoscentia minska slöseriet av mat drastiskt och samtidigt säkerställa högre transparens. Men hur fungerar det egentligen och vilka krafter driver övergången mot ett nytt livsmedelssystem?
Ett digitalt event där vi tänker högt om framtiden tillsammans.
När vi tillsammans med Infor först började prata om att hålla ett gemensamt digitalt event hade vi egentligen en enda grundtanke.
Vi ville skapa något annat än ett ”vanligt” event där det pratas om produkter. Så föddes idéen om att bjuda in goda vänner, och låta dem tänka högt om framtiden, utan att på något vis säga att ”såhär kommer det att bli”.
För det kan vi omöjligt veta.
Det vi är intresserade av är hur stora och små trender tillsammans med nya kreativa idéer kan utmana det gamla. Och hur det kan påverka livsmedelsindustrin.
Hoppas du är nyfiken på det också, i så fall är du mer än välkommen att hänga med! 👋
Läs gärna våra andra artiklar!
Elvenite rankas som en av IT-branschens bästa arbetsplatser 2024
Elvenite rankas som en av IT-branschens Bästa Arbetsplatser 2024 Elvenite har utsetts till en av Sveriges Bästa Arbetsplatser inom IT 2024, en prestigefylld utmärkelse från Great Place To Work®. Elvenite rankas på plats 15 av 25, vilket är en hyllning till vår...
När mjölken flödar stabilt, året om
När mjölken flödar stabilt, året omVisste du att mjölkproduktionen svänger kraftigt under året? Medan vi konsumenter köper mjölk i samma takt oavsett säsong, står mejerier som Valio inför stora utmaningar. Under sommaren flödar mjölken, men när vintern kommer minskar...
Så använder vi word embeddings och AI: från bordsplacering till dataanalys
Så använder vi word embeddings och AI: från bordsplacering till dataanalysAtt göra den perfekta bordsplaceringen är en utmaning vi alla kan relatera till, oavsett om det är en privat fest eller ett större företagsevent. Vågar jag sätta Anna bredvid Henrik eller kommer...