Therese Gawor nominerad till årets HR-personlighet!

Varje år utser Great Place To Work ”Årets HR-Personlighet” och vi är otroligt stolta över att vår egen Therese Gawor är en av tre nominerade finalister!

En HR-personlighet är enligt Great Place to Work ”en HR-person som på ett strategiskt och uthålligt sätt varit drivande i att skapa en framgångsrik arbetsplatskultur”. Vinnaren offentliggörs den 25 mars 2021.

Grattis! Du är nominerad till Årets HR-personlighet. Hur känns det?

Det känns underbart, pirrigt och kul. Jag hade inte en aning om att jag hade blivit nominerad så jag blev överraskad när jag fick beskedet. Jag känner en stor glädje och tacksamhet över att mina kollegor uppskattar mitt arbete och det fina samarbete vi tillsammans driver.

Therese Gawor

I din egen mening, hur är en bra HR-person?

Jag vill vara en kulturbärare som tillsammans med medarbetarna skapar en bra arbetsplats som är positiv, välkomnande, med högt i tak, där alla trivs och bryr sig om varandra. För mig är det viktigt att alla ska känna glädje över att gå till jobbet och känna stolthet. 

Jag strävar efter att förmedla den fantastiska känsla och bild jag har av Elvenite och är en ambassadör för företaget och jobbar aktivt med Employer branding. Jag känner en stolthet över de vi är, den kultur vi har skapat och det värde vi levererar och att vi vågar utvecklas framåt tillsammans med våra kunder och partners. Det gör mitt arbete så mycket enklare och jag känner att jag kan vara ärlig och transparent när jag berättar om oss, vår vision och kultur och utmaningar, när jag attraherar nya medarbetare. 

Jag tycker det är viktigt med en god kommunikation och jag försöker alltid att vara tillgänglig och närvarande för befintliga medarbetare som för potentiella nya medarbetare. 

En annan mycket intressant del av mitt arbete är att jobba aktivt för att behålla befintliga medarbetare. Jag är bryr mig om mina medarbetare och det är viktigt för mig att lära känna dem väl, vad som driver dem framåt och vad som motiverar dem i syfte att skapa en bra arbetsmiljö och trivsel. 

Varför jag valde att arbeta med HR och rekrytering beror främst på att jag drivs och motiveras av att hjälpa andra, skapa förbättringar och lösa problem. Jag får sprida glädje, energi och motivation till medarbetarna och kanske kan det  ge motivation till någon annan eller ett stöd när det behövs. Jag vill att alla ska känna att ”vi gör det här ihop”, ingen ska känna sig ensam.

Hur ser du på HR-avdelningens roll i en organisation?

Jag finns till för att hjälpa medarbetarna med det de behöver för att kunna utföra ett bra arbete. Det kan innebära att kompetensutveckla befintliga medarbetare eller att rekrytera kompetens som eftersöks inför kommande projekt eller uppdrag. Båda syftar till att öka produktiviteten i företaget och på sikt så ger de lönsamhet. 

Jag arbetar också för att medarbetarna ska uppleva motivation på arbetsplatsen. Genom att påverka motivationen för medarbetarna så kan arbetsprestationen förbättras. Så det är två viktiga uppgifter som påverkar företagets utveckling och tillväxt. 

Vad är det mest givande med att arbeta med HR?

Det finns mycket som är givande i min roll. Några av de mest givande saker jag får göra är följande: Genom att hjälpa mina medarbetare och frigöra tid, så att de kan fokusera på andra arbetsuppgifter som bidrar till att företaget utvecklas och växer. 

Jag ger människor ett jobb, en inkomst och en möjlighet till personlig utveckling, det är en fantastisk känsla som jag önskar att fler fick uppleva. 

Vad är det bästa med din arbetsplats?

Vi är ett inkluderande och fantastiskt entreprenörsföretag som är positiva, ödmjuka med en stark och inarbetad företagskultur som uppmuntrar till utveckling och förbättring med en tro på människor och självledarskap.

Vi skapar innovativa och hållbara lösningar för våra kunder och oss själva och vi vågar testa nya idéer och göra fel, för att kunna utvecklas framåt.

Ett exempel på att vi vågar testa nya saker och tror på människor är min egen erfarenhet. Jag fick frågan för ett år sedan om jag ville starta ett traineeprogram för vår koncern då vi upplevde att vi behövde tänka på framtida kompetensbehov samtidigt hjälpa fler unga ut i arbete. Jag hade arbetat i 1 (!) månad och jag hade aldrig drivit ett traineeprogram tidigare, men min chef var övertygad om att jag skulle klara av det. Han fick mig att tro på att jag skulle klara det och jag tog mig an utmaningen. Det var en utmaning att driva traineeprogram under en pandemi, men tillsammans med våra positiva traineer och lite kreativitet så gick det bra. I höst startar vi nästa trainee-gäng! 

Vad skulle det betyda för dig att vinna?

Otroligt mycket! Att mitt företag uppskattar det arbete vi skapar tillsammans på Elvenite känns härligt och att få vinna i denna kategori skulle innebära att allt jag har kämpat för och trott på i många år har gett värde för någon annan. Jag hoppas kunna inspirera fler till att tro på sig själva och genom att arbeta hårt för något du tror på, kommer att ge resultat!

Vinnaren presenteras den 25e Mars 2021.

Läs mer här.

Like what you read?
Hang out with us for more insights👍

Check out our other articles!

Skapa framgång med hjälp av smart analys

Skapa framgång med hjälp av smart analys

SKAPA FRAMGÅNG MED HJÄLP AVSMART ANALYSMed ett stort dataflöde är det essentiellt att inte bara samla in information - utan att också strukturerat och målinriktat analysera den. Att bygga en smart analys är en kraftfull metod som leder till djupare insikter,...

läs mer
Det här är självlärande AI

Det här är självlärande AI

DET HÄR ÄR SJÄLVLÄRANDE AIAI i livsmedelsindustrinNär du streamar en serie på Netflix eller njuter av en riktigt bra spellista på Spotify, arbetar sofistikerade algoritmer diskret i bakgrunden för att skräddarsy dina rekommendationer. Tekniken, känd som självlärande...

läs mer
En titt på infor’s multi-tenant strategi 2024

En titt på infor’s multi-tenant strategi 2024

EN TITT PÅ INFOR'S MULTI-TENANT STRATEGI 2024ERP & IntegrationI den digitala världen är förändring det enda konstanta. Molntekniken har revolutionerat ERP-system, och Infor är inget undantag med sina molnbaserade ERP-lösningar. Infor tar ett strategiskt steg mot...

läs mer