Norgesmøllene AS, en del av Cernova, flyttar till molnet med hjälp av Elvenite och Infor

Ägaren av Norges största mjölkoncern flyttar fram positionerna inom Industri 4.0 med Infor CloudSuite Food & Beverage.

Oslo, Norge – 10 maj 2021Elvenite, livsmedelsindustrins digitaliseringsspecialister och allianspartner Infor, meddelade idag att Norgesmøllene AS, en del av den norska mjöl- och industrikoncernen Cernova, har infört Infor CloudSuite Food & Beverage för att stödja sin digitala omvandlingsprocess och sitt Industri 4.0-initiativ med syfte att effektivisera processer och öka insynen. Infor CloudSuite Food & Beverage hanteras och implementeras av Elvenite och bygger på Infors multitenanta AWS-molnplattform.

Att vara verksamma inom branschen för malning och industriellt bakande innebär att Norgesmøllene AS står inför ett antal utmaningar när det gäller att betjäna sina kärnmarknader. Företaget behövde därför nya moderna, molnbaserade affärssystemsfunktioner för att dra nytta av den senaste funktionaliteten och för att stödja framtida tillväxt.

– Jag har varit med och implementerat och använt affärssystem i flera decennier och kan ärligt säga att tack vare Elvenite har det här har varit det smidigaste projektet jag varit med om sedan vi införde Infor M3 för 11 år sedan, kommenterar Rolf Palmesen, Cernovas IT-chef. Övergången till molnet har förändrat vår verksamhet och gett oss en robust, skalbar plattform för att fortsätta vår kontinuerliga förbättringsstrategi och Industry 4.0-initiativ. Molnet är utan tvekan framtiden, och samtidigt som den senaste versionen inte var drivkraften för detta projekt, innebar tillgången till ny funktionalitet och teknikuppdateringar definitivt en bonus.

Norgesmøllene AS Produktion

Norgesmøllene AS Produktion

Efter att ha använt Infor M3 (tidigare Movex) sedan slutet av 1990-talet hade Norgesmøllene AS fullt förtroende för Elvenite som partner för att införa Infor CloudSuite, som omfattar affärssystemet Infor M3; Rhythm for Commerce samt Factory Track Warehouse Mobility.

– Vi är mycket glada över att kunna flytta ytterligare en av våra kunder inom livsmedelsindustrin till en multitenant molnmiljö och ge dem en förstklassig plattform för att utveckla och växa med sin verksamhet, säger Mathias Dyberg, vd på Elvenite. Vårt allianspartnerskap med Infor innebär att vi kan tillämpa vår expertis inom livsmedelsindustrin med molnlösningar i världsklass, för att hjälpa våra kunder att driva sin digitala transformation på ett sätt som skapar en robust grund för deras framtida utveckling.

Infor CloudSuite Food & Beverage, som också inkluderar Eye Share för att hantera arbetsflödet för inkommande leverantörsfakturor, förväntas effektivisera processer och öka insynen för Norgesmøllene AS. Förutom att integrationen av dokument blir bättre med hjälp av Infor OS och Infor IDM, stöder det intuitiva användargränssnittet också företagets vision för sin modernisering.

– I nära samarbete med vår specialiserade allianspartner för livsmedelsindustrin, Elvenite, har vi sammanfört vår kombinerade affärskunskap och djupgående tekniska kunskap för att skapa långsiktigt värde för Cernova, kommenterar Malte Ekedahl, försäljningschef, Infor Norra Europa. Vår samlade expertis har resulterat i en smidig och framgångsrik implementering för Cernova och vi ser fram emot att arbeta med dem framöver för att stödja deras mål.

Mer information.
Mathias Dyberg, CEO Elvenite
+46 739 789 281
[email protected]

Nyheter. Insikter. Omtanke.

Elvenite hållbarhetsrapport 2023

Elvenite hållbarhetsrapport 2023

Elvenite hållbarhetsrapport 2023Vi är stolta att presentera Elvenites hållbarhetsrapport för 2023! Under året har vi fokuserat på att förbättra resursanvändningen och minska avfall inom livsmedelsindustrin med hjälp av lösningar som AI-driven utsädesbehandling och...

AI-assistenter i framkant: Googles Project Astra

AI-assistenter i framkant: Googles Project Astra

AI-assistenter i framkant: Googles Project AstraGoogles Project Astra, omdefinierar hur vi interagerar med teknik både i personliga och professionella sammanhang. Dessa innovationer förbättrar inte bara våra interaktioner med AI utan integrerar även AI djupt i våra...

Budgetera AI: En praktisk guide för CFO:er

Budgetera AI: En praktisk guide för CFO:er

Budgetera AI: En praktisk guide för CFO:erAI kan vara en riktig game-changer för företag som vill förbättra effektiviteten och förnya sina tjänster. Men att hantera de ekonomiska aspekterna av AI kan vara knepigt för många CFO:er. Den här guiden ger tydliga steg för...