Elkem är ett värdsledande företag inom miljövänlig materialproduktion med produkter som kisel, silikoner, järnkisel, gjuterilegeringar, kolmaterial och mikrokisel. Elkem och Elvenite har en lång historia av uppdrag inom BI-området och senast i raden av lösningar är en ny QlikView-applikation.

Elkem har under de senaste åren uppgraderat M3 på sina anläggningar runt om i världen för att få all artikel- och orderdata på ett ställe, i en och samma struktur. Utmaningen har varit att få en bra överblick av planering, produktion, inköp och distribution i en och samma vy.

elkem
Vår lösning innebär att Elkem på ett och samma ställe kan se vilka artiklar som finns i lager samt hur mycket produktions- och kundordrar som finns just nu och för en viss tid framöver. Utifrån den här informationen kan Elkem upptäcka artiklar som legat osålda över en längre tid men också anpassa produktionen och optimera orderflödet. Projektet bidrar till lägre rörelsekapital och möjliggör förbättrad hantering av inventarier och lågrörliga artiklar.
Processbild_material plan_elkem
Det här har vi löst genom en gedigen datalagerlösning med QlikView som rapport- och analysverktyg.