ELVENITE ÅRSKRÖNIKA 2023

Det är dags att sammanfatta 2023 och att göra det kortfattat blir en utmaning eftersom det hänt så otroligt mycket hos oss på Elvenite. Vi kan konstatera att 2023 är det mest framgångsrika året Elvenite har haft sedan vi startade bolaget för drygt 16 år sedan, men det har också varit ett av de mest utmanande. I denna årskrönika har vi valt att lyfta fram några av årets guldkorn.

Först vill vi tacka alla fantastiska kunder vars insikter, möjligheter och utmaningar har gjort att vi tillsammans tagit stora kliv framåt för att applicera AI och smarta tekniska lösningar. Även om vi på Elvenite har jobbat med Data Science och AI i flera år blev 2023 året då vi genomförde stora och banbrytande uppdrag för några av våra kunder inom just AI. Detta kommer accelerera under 2024 och vi på Elvenite ser fram emot nya spännande samarbeten. Vi ser ett 2024 där fler kunder kommer få ökade insikter om vad, hur och var AI kan appliceras i deras organisationer, något som kommer öka förståelsen och bidra till att vi går från opportunistiska AI-projekt till mer affärskritiska projekt och initiativ med en tydlig investeringskaraktär. En annan spaning inför kommande år blir att vi kontinuerligt måste följa de regulatoriska kraven som kommer tydliggöras inom AI under 2024. Vi tror på samarbeten och ett starkt engagemang tillsammans med våra kunder för att fortsätta driva fram innovativa lösningar och dra nytta av de tekniska möjligheterna som utvecklas med en enorm fart.

År 2023 har vi genomfört flera projekt och åtaganden som visar att det vi tror på också kan uppnås, det vill säga att göra livsmedelsindustrin smartare. Med stor tacksamhet och spänd förväntan ser vi fram emot ett mycket spännande 2024 där vi kommer fortsätta vilja utvecklas och utmanas av våra kunder och möta våra framtida utmaningar med innovation, engagemang och omtänksamhet.

Trevlig läsning,

Mathias Dyberg, VD.

Elvenite logotyp i form av en snöflinga

Sveriges bästa arbetsplats 2023 och Europas 9e bästa.

Vi börjar såklart med det roligaste. 2023 blev ett minnesvärt år för oss då vi stolt utsågs till Sveriges bästa arbetsplats och även placerade oss som nummer nio i Europa. Det är en påminnelse om hur viktigt det är att fortsätta arbeta hårt för att skapa en positiv och stödjande arbetsmiljö. Varje medarbetares insats, idéer och engagemang har spelat en stor roll i denna framgång. Denna utmärkelse är inte bara en ära, utan också en påminnelse om vårt ansvar att fortsätta sträva efter en arbetsplats där alla känner sig värderade och kan utvecklas. Vi ser fram emot att lära oss mer och växa tillsammans, för att ständigt förbättra hur vi arbetar och samarbetar.

Elvenite är Sveriges bästa arbetsplats 2023
Elvenite expanderar till finland

Expansion i norden: Etablering och nya framgångar på den finska marknaden

2023 markerade ett betydande steg i vår tillväxtresa. Vi välkomnade vår första anställning i Finland (anna mennä, Katja!) vilket symboliserade vårt officiella intåg på den finska marknaden. Denna expansion har inte bara gett oss nya möjligheter och utmaningar, utan även öppnat dörrar för nya kundrelationer. Att få nya kunder i regionen har varit både inspirerande och bekräftande på vårt arbete och våra lösningar. Vi ser detta som början på en spännande resa där vi fortsätter att skapa värde och innovation för våra kunder i Finland och övriga världen.

Agnes Lindell utsedd till ”Årets visionär”

Vi har också haft äran att se Agnes Lindell, bli utnämnd till ”Årets Visionär” av #addher. Agnes har gjort betydande bidrag till AI och maskininlärning, och hennes förmåga att föra fram nya teknologier med övertygelse och klarspråk har inte bara inspirerat oss på Elvenite utan även branschen i stort. Detta erkännande av Agnes som en banbrytande kraft och en sann visionär speglar den innovation och det ledarskap vi värdesätter och strävar efter i vårt arbete inom livsmedelsindustrin. Stort grattis!

Agnes Lindell Elvenite
Elvenite_Infor

Innovation i Fokus: Elvenite vinner Infor alliance innovation award

Under 2023 fick vi det stora nöjet och äran att motta ”Infor Alliance Innovation Award”, en utmärkelse som betyder mycket för oss på Elvenite. Det är en erkänsla av vårt arbete med att införliva avancerad teknologi som AI och IoT i livsmedelsindustrin för att skapa verkligt värde för våra kunder. Det här priset är inte bara en symbol för innovation, utan också ett tecken på vårt engagemang för att ständigt sträva efter att förbättra och utveckla nya lösningar. Vårt arbete med att optimera processer och stärka beslutsfattande inom livsmedelsproduktionen är en del av vår vision att vara i framkant av den teknologiska utvecklingen. Vi är tacksamma för detta erkännande och ser fram emot att fortsätta vårt samarbete med Infor och våra kunder för att driva branschen framåt.

Vinnare av Valio hackaton: Innovativ lösning för jämnare mjölkproduktion

Under 2023 deltog vi i Valio Hackathon, ett initiativ för att jämna ut säsongsvariationerna i mjölkproduktionen. Vår vinnande lösning, ett datastyrt modellförslag, syftade till att förstå och hantera dessa variationer direkt från mjölkgårdarna. Genom att analysera data från gårdar med olika säsongsvariationer, kunde vi identifiera faktorer som påverkar dessa skillnader. Detta arbete är inte bara ett steg mot effektivare produktionsplanering för Valio, utan bidrar också till deras mål om klimatneutral mjölk till 2035. Erfarenheterna från hackathonet, där vi mötte mentorer och deltagare med djup kunskap om mjölkindustrin, var både inspirerande och insiktsfulla.

Elvenite vinner Valio Hackathon
digitalisering livsmedelsproduktion

Nya kunder – Nya vänner

Vi är otroligt glada och tacksamma över att ha välkomnat en rad nya kunder under året. Att Scandbio, Olvi, Aqua Group, Leksands Knäckebröd, Bama, Löfbergs och Valio har gett oss förtroendet att arbeta med deras digitala transformationsprojekt är en stor ära. Vi ser med stor entusiasm fram emot att fortsätta vårt samarbete och få vara med bidra till deras framgångar. Välkomna!

We got 99…

Vi fortsätter vår tillväxtresa och har vuxit med flera nya talangfulla medarbetare under året. Just nu är vi faktiskt 99 st och står inför spännande tider – kanske blir vi 100 precis innan året är slut? Julen har en tendens att föra med sig överraskningar, och kanske blir den 100:e kollegan vår egen present. Dessutom är vårt traineeprogram i full gång, där vi stolt ser en ny generation talanger ta sina första steg i branschen.

Psst! Vill du söka någon av våra lediga tjänster, klicka här 👋

Elvenite faciliterar Elkems övergång till molnet

Elkem har framgångsrikt flyttat sitt M3-system till molnet, ett steg som förbättrar både effektivitet och datahantering. I detta projekt har vi på Elvenite spelat en nyckelroll i lyftet av analyticsplattformen till molnmiljön. Detta innebär att Elkem nu kan dra nytta av skalbarhet och flexibilitet i cloudmiljön samt jobba vidare med sin digitaliseringsresa och nya innovativa lösningar. Vi är stolta över att ha bidragit i detta utvecklingssteg och ser fram emot att fortsätta stödja Elkem i att utnyttja den fulla potentialen av deras molnbaserade resurser.
Elkem

Speed Seed: AI-projekt för fröbehandling

Projektet Speed Seed, ett samarbete mellan Elvenite och Lantmännen BioAgri, är ett banbrytande exempel på hur tradition och teknologi kan samverka för att skapa en hållbar framtid för jordbruket. Genom att kombinera avancerad dataanalys med Lantmännens omfattande kunskap och erfarenhet, har vi utvecklat en maskininlärningsmodell som förutser den optimala behandlingsintensiteten för varje fröparti. I praktiken innebär det att lantbrukare, istället för att luta sig mot tidskrävande testmetoder, nu kan förlita sig på datadrivna insikter. Speed Seed är mer än ett teknikprojekt; det är en mötesplats för discipliner där innovation möter tradition för att driva jordbruket framåt​.

Tredje året i rad: Elvenite publicerar hållbarhetsrapport

För tredje året i rad har vi på Elvenite valt att släppa en hållbarhetsrapport. Detta är en del av vårt arbete att ständigt förbättra och reflektera över vårt bidrag till hållbarhetsfrågor. Rapporten belyser vikten av att ta ansvar för hållbarhet inom livsmedelsbranschen och visar på de möjligheter som finns för att göra positiva förändringar, såsom att minska koldioxidutsläpp och matsvinn.

Framsteg inom hållbar livsmedelskedja genom datahantering

Under 2023 genomförde vi ett forskningssamarbete CTF vid Karlstads Universitet och flera företag inom livsmedelsindustrin. Forskningen fokuserade på att utveckla strategier för datahantering med målet att adressera hållbarhetsutmaningar i livsmedelsindustrin och nå Agenda 2030-målen. Genom att sammanföra kunskaper från olika delar av livsmedelskedjan, kunde vi identifiera nyckelfaktorer för framgångsrika hållbarhetsinitiativ. Resultatet blev ett ramverk för hur organisationer kan använda data för att inte bara möta, utan även dra nytta av hållbarhetsutmaningar, vilket öppnar upp för nya möjligheter inom branschen​.

Elvenite hållbarhetsrapport 2022
Future Food Forum på Almedalen

AI och framtidens mat: Elvenite leder viktig paneldebatt på Almedalen

Under Almedalsveckan tog Elvenite ett stort kliv framåt genom att för första gången delta i ”Future Food Forum”. Vi arrangerade en paneldebatt med ledande aktörer som Coop Sverige, AAK, Picadeli och HK SCAN. Diskussionen fokuserade på AI och dess växande roll i digitaliseringen av livsmedelsindustrin. Med denna paneldebatt skapades en arena där olika perspektiv och expertis inom livsmedelsbranschen kunde mötas. Under Almedalsveckan var det särskilt lärorikt att interagera och dela perspektiv med en mångfald av livsmedelsaktörer, vilket gav oss värdefulla insikter och fördjupade vår förståelse för branschens utmaningar och möjligheter. Vi ser fram emot nästa år!

Klicka här för att se en inspelning av eventet.

Elvenite i AI-podden:
Framtidens matindustri och AI

I ett avsnitt av AI-podden delade vår egen Agnes Lindell insikter om hur AI omvandlar livsmedelsindustrin. Från att skapa effektiva datadrivna lösningar för lageroptimering till innovativ användning av AI i jordbruket, ger Agnes en djupdykning i AI:s mångfacetterade roll. Hon delar även med sig av praktiska tips för att bli mer datadriven och lyfter fram sina favorit AI-verktyg. Agnes framställning i podden ger en spännande bild av hur AI kan användas i livsmedelsindustrin bortom de vanliga lösningarna som chatbots.

Avslutning (och början).

När vi närmar oss slutet av 2023 och ser fram emot vad 2024 har att erbjuda, står det tydligt att AI:s roll inom livsmedelsindustrin kommer att vara mer betydelsefull än någonsin. Med tanke på den snabba utvecklingen inom AI är det svårt att ens föreställa sig hela potentialen som väntar. Vi kan förvänta oss att AI kommer att integreras ännu djupare i alla aspekter av livsmedelsindustrin, från produktionslinjer till kundupplevelser, och skapa nya vägar för effektivitet, innovation och hållbarhet.

I takt med att AI fortsätter att utvecklas, kommer vi sannolikt att se mer sofistikerade analysverktyg och automatiserade system som kan hantera komplexa uppgifter, från att förutse konsumenttrender till att förbättra livsmedelssäkerheten. Dessa framsteg kommer inte bara att effektivisera befintliga processer utan även öppna för nya sätt att tänka kring livsmedelsproduktion och distribution.

Digitaliseringens framsteg är också en nyckelfaktor, där integrering av IoT-enheter, blockkedjeteknik, och smarta sensorsystem kommer att tillåta en mer sammanhängande och transparent livsmedelskedja. Detta kommer att möjliggöra bättre spårbarhet och hållbarhetskontroll, vilket är avgörande för att möta både konsumenternas ökande krav och de globala miljömålen.

Utöver dessa tekniska framsteg, kommer även den mänskliga faktorn att spela en stor roll. Utbildning och upplärning kring AI och digitala verktyg blir allt viktigare för att säkerställa att arbetskraften inom livsmedelsindustrin kan hålla jämna steg med den teknologiska utvecklingen. Detta kommer att vara avgörande för att fullt ut dra nytta av de möjligheter som AI och digitalisering erbjuder.

Med dessa spaningar i åtanke, vill vi skicka våra varmaste julhälsningar till er alla. Vi ser fram emot ett 2024 fyllt av framsteg, innovation och samarbete inom livsmedelsindustrin. Låt oss tillsammans utforska AI:s gränslösa potential och välkomna det nya året med öppna armar och smarta idéer.

God jul och gott nytt år, önskar vi på Elvenite!

ELVENITE ÅRSKRÖNIKA 2022

Det är dags att sammanfatta 2023 och att göra det kortfattat blir en utmaning eftersom det hänt så otroligt mycket hos oss på Elvenite. Vi kan konstatera att 2023 är det mest framgångsrika året Elvenite har haft sedan vi startade bolaget för drygt 16 år sedan, men det har också varit ett av de mest utmanande. I denna årskrönika har vi valt att lyfta fram några av årets guldkorn.

Först vill vi tacka alla fantastiska kunder vars insikter, möjligheter och utmaningar har gjort att vi tillsammans tagit ett stort kliv framåt för att applicera AI och smarta tekniska lösningar hos våra kunder. Även om vi på Elvenite har jobbat med Data Science och AI i flera år blev 2023 året då vi genomförde stora och banbrytande uppdrag för några av våra kunder inom just AI. Detta kommer accelerera under 2024 och vi på Elvenite ser fram emot nya spännande samarbeten. Vi ser ett 2024 där fler kunder kommer få ökade insikter om vad, hur och var AI kan appliceras i deras organisationer, något som kommer öka förståelsen och bidra till att vi går från opportunistiska AI-projekt till mer affärskritiska projekt och initiativ med en tydlig investeringskaraktär. En annan spaning inför kommande år blir att vi kontinuerligt måste följa de regulatoriska kraven som kommer tydliggöras inom AI under 2024. Vi tror på samarbeten och ett starkt engagemang tillsammans med våra kunder för att fortsätta driva fram innovativa lösningar och dra nytta av de tekniska möjligheterna som utvecklas med en enorm fart.

År 2023 har vi genomfört flera projekt och åtaganden som visar att det vi tror på också kan uppnås, det vill säga att göra livsmedelsindustrin smartare. Med stor tacksamhet och spänd förväntan ser vi fram emot ett mycket spännande 2024 där vi kommer fortsätta vilja utvecklas och utmanas av våra kunder och möta våra framtida utmaningar med innovation, engagemang och omtänksamhet.

Trevlig läsning, Mathias Dyberg, VD.

Elvenite logotyp i form av en snöflinga

Nytt affärssystem till anrika Kopparberg

Vi börjar såklart med det roligaste. 2023 blev ett minnesvärt år för oss då vi stolt utsågs till Sveriges bästa arbetsplats och även placerade oss som nummer nio i Europa. Det är en påminnelse om hur viktigt det är att fortsätta arbeta hårt för att skapa en positiv och stödjande arbetsmiljö. Varje medarbetares insats, idéer och engagemang har spelat en stor roll i denna framgång. Denna utmärkelse är inte bara en ära, utan också en påminnelse om vårt ansvar att fortsätta sträva efter en arbetsplats där alla känner sig värderade och kan utvecklas. Vi ser fram emot att lära oss mer och växa tillsammans, för att ständigt förbättra hur vi arbetar och samarbetar.

Mathias Dyberg och Åsa Klevmarken på GPTW-galan i Luxemburg

Årets affärssystemsprojekt med Lantmännen

Under 2023 fick vi det stora nöjet och äran att motta ”Infor Alliance Innovation Award”, en utmärkelse som betyder mycket för oss på Elvenite. Det är en erkänsla av vårt arbete med att införliva avancerad teknologi som AI och IoT i livsmedelsindustrin för att skapa verkligt värde för våra kunder. Det här priset är inte bara en symbol för innovation, utan också ett tecken på vårt engagemang för att ständigt sträva efter att förbättra och utveckla nya lösningar. Vårt arbete med att optimera processer och stärka beslutsfattande inom livsmedelsproduktionen är en del av vår vision att vara i framkant av den teknologiska utvecklingen. Vi är tacksamma för detta erkännande och ser fram emot att fortsätta vårt samarbete med Infor och våra kunder för att driva branschen framåt.

Elvenite_Infor

Försäljningsapp som ökar marginalerna

Under 2023 deltog vi i Valio Hackathon, ett initiativ för att jämna ut säsongsvariationerna i mjölkproduktionen. Vår vinnande lösning, ett datastyrt modellförslag, syftade till att förstå och hantera dessa variationer direkt från mjölkgårdarna. Genom att analysera data från gårdar med olika säsongsvariationer, kunde vi identifiera faktorer som påverkar dessa skillnader. Detta arbete är inte bara ett steg mot effektivare produktionsplanering för Valio, utan bidrar också till deras mål om klimatneutral mjölk till 2035. Erfarenheterna från hackathonet, där vi mötte mentorer och deltagare med djup kunskap om mjölkindustrin, var både inspirerande och insiktsfulla.

Att samla 30 länder i ett och samma system

Vi har också haft äran att se Agnes Lindell, bli utnämnd till ”Årets Visionär” av #addher. Agnes har gjort betydande bidrag till AI och maskininlärning, och hennes förmåga att föra fram nya teknologier med övertygelse och klarspråk har inte bara inspirerat oss på Elvenite utan även branschen i stort. Detta erkännande av Agnes som en banbrytande kraft och en sann visionär speglar den innovation och det ledarskap vi värdesätter och strävar efter i vårt arbete inom livsmedelsindustrin. Stort grattis!

Vi är Sveriges 5e bästa arbetsplats

2023 markerade ett betydande steg i vår tillväxtresa. Vi välkomnade vår första anställning i Finland (anna mennä, Katja!) vilket symboliserade vårt officiella intåg på den finska marknaden. Denna expansion har inte bara gett oss nya möjligheter och utmaningar, utan även öppnat dörrar för nya kundrelationer. Att få nya kunder i regionen har varit både inspirerande och bekräftande på vårt arbete och våra lösningar. Vi ser detta som början på en spännande resa där vi fortsätter att skapa värde och innovation för våra kunder i Finland och övriga världen.

Elvenite expanderar till finland

Och flera andra väldigt fina utmärkelser!

Vi fortsätter vår tillväxtresa och har vuxit med flera nya talangfulla medarbetare under året. Just nu är vi faktiskt 99 st och står inför spännande tider – kanske blir vi 100 precis innan året är slut? Julen har en tendens att föra med sig överraskningar, och kanske blir den 100:e kollegan vår egen present. Dessutom är vårt traineeprogram i full gång, där vi stolt ser en ny generation talanger ta sina första steg i branschen.

Psst! Vill du söka någon av våra lediga tjänster, klicka här 👋

Hållbarhetsrapport nummer två

Vi är otroligt glada och tacksamma över att ha välkomnat en rad nya kunder under året. Att Scandbio, Olvi, Aqua Group, Leksands Knäckebröd, Bama, Löfbergs och Valio har gett oss förtroendet att arbeta med deras digitala transformationsprojekt är en stor ära. Vi ser med stor entusiasm fram emot att fortsätta vårt samarbete och få vara med bidra till deras framgångar. Välkomna!

Karlstad, Stockholm, Malmö – och nu Göteborg!

Elkem har framgångsrikt flyttat sitt M3-system till molnet, ett steg som förbättrar både effektivitet och datahantering. I detta projekt har vi på Elvenite spelat en nyckelroll i lyftet av analyticsplattformen till molnmiljön. Detta innebär att Elkem nu kan dra nytta av skalbarhet och flexibilitet i cloudmiljön samt jobba vidare med sin digitaliseringsresa och nya innovativa lösningar. Vi är stolta över att ha bidragit i detta utvecklingssteg och ser fram emot att fortsätta stödja Elkem i att utnyttja den fulla potentialen av deras molnbaserade resurser.


Partnerskap och strategiskt samarbete – ett win win koncept

Projektet Speed Seed, ett samarbete mellan Elvenite och Lantmännen BioAgri, är ett banbrytande exempel på hur tradition och teknologi kan samverka för att skapa en hållbar framtid för jordbruket. Genom att kombinera avancerad dataanalys med Lantmännens omfattande kunskap och erfarenhet, har vi utvecklat en maskininlärningsmodell som förutser den optimala behandlingsintensiteten för varje fröparti. I praktiken innebär det att lantbrukare, istället för att luta sig mot tidskrävande testmetoder, nu kan förlita sig på datadrivna insikter. Speed Seed är mer än ett teknikprojekt; det är en mötesplats för discipliner där innovation möter tradition för att driva jordbruket framåt​.

Partnerskap och strategiskt samarbete – ett win win koncept

För tredje året i rad har vi på Elvenite valt att släppa en hållbarhetsrapport. Detta är en del av vårt arbete att ständigt förbättra och reflektera över vårt bidrag till hållbarhetsfrågor. Rapporten belyser vikten av att ta ansvar för hållbarhet inom livsmedelsbranschen och visar på de möjligheter som finns för att göra positiva förändringar, såsom att minska koldioxidutsläpp och matsvinn.

Partnerskap och strategiskt samarbete – ett win win koncept

Under 2023 genomförde vi ett forskningssamarbete CTF vid Karlstads Universitet och flera företag inom livsmedelsindustrin. Forskningen fokuserade på att utveckla strategier för datahantering med målet att adressera hållbarhetsutmaningar i livsmedelsindustrin och nå Agenda 2030-målen. Genom att sammanföra kunskaper från olika delar av livsmedelskedjan, kunde vi identifiera nyckelfaktorer för framgångsrika hållbarhetsinitiativ. Resultatet blev ett ramverk för hur organisationer kan använda data för att inte bara möta, utan även dra nytta av hållbarhetsutmaningar, vilket öppnar upp för nya möjligheter inom branschen​.

Partnerskap och strategiskt samarbete – ett win win koncept

Under Almedalsveckan tog Elvenite ett stort kliv framåt genom att för första gången delta i ”Future Food Forum”. Vi arrangerade en paneldebatt med ledande aktörer som Coop Sverige, AAK, Picadeli och HK SCAN. Diskussionen fokuserade på AI och dess växande roll i digitaliseringen av livsmedelsindustrin. Med denna paneldebatt skapades en arena där olika perspektiv och expertis inom livsmedelsbranschen kunde mötas. Under Almedalsveckan var det särskilt lärorikt att interagera och dela perspektiv med en mångfald av livsmedelsaktörer, vilket gav oss värdefulla insikter och fördjupade vår förståelse för branschens utmaningar och möjligheter. Vi ser fram emot nästa år!

Klicka här för att se en inspelning av eventet.

Partnerskap och strategiskt samarbete – ett win win koncept

I ett avsnitt av AI-podden delade vår egen Agnes Lindell insikter om hur AI omvandlar livsmedelsindustrin. Från att skapa effektiva datadrivna lösningar för lageroptimering till innovativ användning av AI i jordbruket, ger Agnes en djupdykning i AI:s mångfacetterade roll. Hon delar även med sig av praktiska tips för att bli mer datadriven och lyfter fram sina favorit AI-verktyg. Agnes framställning i podden ger en spännande bild av hur AI kan användas i livsmedelsindustrin bortom de vanliga lösningarna som chatbots.

 

Partnerskap och strategiskt samarbete – ett win win koncept

När vi närmar oss slutet av 2023 och ser fram emot vad 2024 har att erbjuda, står det tydligt att AI:s roll inom livsmedelsindustrin kommer att vara mer betydelsefull än någonsin. Med tanke på den snabba utvecklingen inom AI är det svårt att ens föreställa sig hela potentialen som väntar. Vi kan förvänta oss att AI kommer att integreras ännu djupare i alla aspekter av livsmedelsindustrin, från produktionslinjer till kundupplevelser, och skapa nya vägar för effektivitet, innovation och hållbarhet.

I takt med att AI fortsätter att utvecklas, kommer vi sannolikt att se mer sofistikerade analysverktyg och automatiserade system som kan hantera komplexa uppgifter, från att förutse konsumenttrender till att förbättra livsmedelssäkerheten. Dessa framsteg kommer inte bara att effektivisera befintliga processer utan även öppna för nya sätt att tänka kring livsmedelsproduktion och distribution.

Digitaliseringens framsteg är också en nyckelfaktor, där integrering av IoT-enheter, blockkedjeteknik, och smarta sensorsystem kommer att tillåta en mer sammanhängande och transparent livsmedelskedja. Detta kommer att möjliggöra bättre spårbarhet och hållbarhetskontroll, vilket är avgörande för att möta både konsumenternas ökande krav och de globala miljömålen.

Utöver dessa tekniska framsteg, kommer även den mänskliga faktorn att spela en stor roll. Utbildning och upplärning kring AI och digitala verktyg blir allt viktigare för att säkerställa att arbetskraften inom livsmedelsindustrin kan hålla jämna steg med den teknologiska utvecklingen. Detta kommer att vara avgörande för att fullt ut dra nytta av de möjligheter som AI och digitalisering erbjuder.

Med dessa spaningar i åtanke, vill vi skicka våra varmaste julhälsningar till er alla. Vi ser fram emot ett 2024 fyllt av framsteg, innovation och samarbete inom livsmedelsindustrin. Låt oss tillsammans utforska AI:s gränslösa potential och välkomna det nya året med öppna armar och smarta idéer.

God jul och gott nytt år, önskar vi på Elvenite!

NYHETER. INSIKTER. KÄRLEK.